Celeb

Két  napon át követi a bírónő VV Fanni utolsó útját

Bors

2021. június 7. hétfő 05:00

A bíróság maga ered az eltűnt holttest nyomába, melynek útját autókonvoj járja végig. A vádlott autójából kinyert GPS-adatok alapján két napon át utaznak a feltételezett helyszínekre.

Egy nehezen megoldható gyilkossági ügy nem hétköznapi megoldásokat kíván! Talán nem is meglepő, hogy VV Fanni rejtélyes gyilkossági ügyében rendhagyó döntéseket hoz a bíróság. Mint arról a Bors elsőként beszámolt, idén tavasszal felpörögtek az események Novozánszki Fanni gyilkossági ügyében.

A júniusi tárgyalás után helyszíni tárgyalás következhet. Információink szerint egy kihelyezett tárgyalást tartanának annál a dunai stégnél, ahol a nyomozók és az FBI emberei szerint is a legvalószínűbb, hogy a vádlott megszabadult a lány holttestétől. A friss hírek szerint ennél még extravagánsabb javaslattal állt elő az ügy bírája, dr. Farkas Gabriella, aki úgy döntött, hogy személyesen ered majd a feltételezhetően halott lány nyomába. 

– Kifejezetten ritkán történik meg az ilyen, de annyira speciális az ügy, hogy indokolt ez a nem mindennapi megoldás – mondta a Bors megkeresésére, dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője. 

– A tervek szerint a bíróság végigjárja a feltételezett gyilkos útját. Fanni lakásától indulunk, természetesen a vád és a védelem is jelen lesz, majd Budapestet elhagyva, a pontos GPS-adatokat követve elmegyünk Siófokra, ahol megállt B. László, majd tovább követjük az útját Dunaújvárosba, és onnan Szalkszentmártonba megyünk a stéghez – magyarázta a jogász, majd így folytatja: – Ez legalább két napos út lesz, és nagyon fontos eleme a tárgyalássorozatnak. A törvényszék ugyanis minden lehetőséget megragad, hogy közelebb kerüljön a lehetséges megoldáshoz. A bírónő a saját bőrén akarja érezni, a szemével látni, honnan hova ment a gyanúsított, és majd ennek fényében tesz ténymegállapítást. 

A személyes impulzus az ügyvéd szerint sokat nyom majd a latba amellett, ha összeállt a bizonyítási rendszer is. Csak így lehetséges, hogy holttest hiányában, gyilkossági ügyben ítéletet hozzanak. 

– Az igazság órája közeledik, legkésőbb az ősz folyamán be kell következnie annak, hogy ítéletet hirdetnek – mondja Lichy, majd hozzáteszi:– Véleményem szerint itt kétféle ítélet születhet. Vagy ártatlan, amit elképzelni sem tudok a rendelkezésre álló közvetett bizonyítékok ismeretében, vagy bűnös, amit életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetnek. Súlyosbító körülmény az is, hogy az elkövető a holttest helyét meg sem próbálta feltárni, esélyt sem adott a családnak, hogy eltemessék a gyermeküket. Sokat elárul a hozzá állásáról ez a fajta viselkedés. 

A vádlott unokaöccse, korábbi védője, dr. Brodmann Péter elégedett azzal, hogy bejárják a helyszínt. 

– Gyakorlatilag ezt mi indítványoztuk még novemberben. Korábban szerettük volna, amikor még nincs ennyi lomb a fákon, mert így nyáron egészen más lesz a látkép, mint a feltételezett elkövetés időpontjában, de így is jó – mondta lapunknak dr. Brodmann, aki hozzátette: – A büntetéssel kapcsolatban nagyon mást gondolunk, mint a védelem. Mivel nincs holttest, és az élet elvételére sincsenek nyomok, személyi szabadság megsértésének minősített bűntettében lehet csak elítélni B. Lászlót. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megtalálták a Kis-Dunában elmerült második büntetés-végrehajtásban dolgozó áldozatot is

origo.hu

Ezért ment a vízbe a Dunába fulladt kutyakiképző - videó

borsonline.hu

Fekete Dávid exneje kitálalt: Örültem volna, ha börtönben marad

magyarnemzet.hu

Sorra vetik be a nyugati csodafegyvereket az ukránok + videó

ripost.hu

Azt pletykálják, valami nagy baj lehet Vitray Tamással: Kiderült az igazság!

vg.hu

Megindultak a szakadárok Donyeck megyében: Kijevig szorítanák vissza az ukránokat

travelo.hu

Kirándulni, túrázni indulunk? A dietetikus szerint ezeket az inni és ennivalókat vigyük magunkkal

life.hu

Cikluszavar: ilyenkor kell orvoshoz fordulni

borsonline.hu

Borzalmas baleset történt, kiskutyájával halt szörnyet egy férfi Borsod megyében

mindmegette.hu

Még rekord bérért sem talál szakácsot Hosszú Katinka

További cikkek

Válasz

MC Hawer reagált a vádakra: Nem követtem el bűncselekményt

Koncert

Rúzsa Magdi máris bombaformában van, vékonyabb, mint a szülés előtt volt