Celeb

Retteg a jövőtől Fekete Dávid, kemény időszak vár rá

Bors

2021. június 10. csütörtök 08:45

Zűrös családi háttér, hazugságok és ellentmondások övezték a megasztáros életét. A múlt most sötét árnyként magasodik Dávidra, aki jelenleg is a börtönben várja az ítéletet.

A múltunk kétségtelenül meghatározza a jelenünket. Ha szerencsések vagyunk, kiküszöbölhetjük a rossz mintákat, ám ha nem figyelünk a jelekre, rossz útra térhetünk. Fekete Dávidot már egészen fiatal kora óta zűrös ügyek vették körül, de látszólag küzdött ellenük. Tavaly már úgy tűnt, hogy sínen van az élete: feleségül vette Reginát, lett egy fogadott lánya, és megszülettek az ikreik, Ádin és Máté.

– Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy újra együtt a család. Lehet, hogy csak képzelődöm, de péntek reggel, Ádin hazaérkezésének napján Máté szabályosan mosolygott. Mintha megérezte volna, hogy a testvére végre újra mellette lesz – nyilatkozta tavaly a hot!-nak Dávid, amikor egy vírusfertőzés után Ádint hazahozták a kórházból.

Egy nyugodt év után azonban a viharfelhők gyülekeztek a család feje fölött, amelyek egyre sötétebbek lettek.

Elvesztette a családját

Márciusban két győri férfi azzal állt a Tények Plusz kamerája elé, hogy több millió forinttal megrövidítette őket az énekes az öt éve alapított autókereskedésén keresztül.

„Cégeket rántott meg, ha kellett, magánszemélyeket, nagyon komoly pénzekre. Itt nem százezrekről beszélünk, hanem kemény millókról” – fakadt ki a TV2 kamerái előtt István, akinek állítólag közel ötvenmillióval tartozik az énekes. Majd egyre több személy állította azt, hogy Dávid miatt jelentős anyagi kár érte őket. Márciusra a rajongói eltávolodtak tőle, és a családja sem bízott már benne. Ekkor Dávid a közösségi oldalán imádkozott, hogy bűnei megbocsátást nyerjenek.

„Uram mára már csak egy kéréssel szeretnék hozzád fordulni: A kérés nem lenne más: csak, hogy kérlek, bocsáss meg mind azért, amivel megbántottalak, amivel másokat megbántottam és mind azt a dolgot, dolgokat, amiben hibáztam és amivel szégyent hoztam rád. Sajnálom! Kérlek, bocsáss meg Nekem!” – fakadt ki március elején.

Ám a magasztos szavak hiábavalóak voltak: a felesége csalás miatt feljelentette, majd beadta a válókeresetet. Kiderült, hogy a kétgyermekes édesapa százmilliós adósságba hajszolta a családját, kilátástalan helyzetbe sodorva ezzel az alig egyéves ikrei jövőjét.

A féltestvérét is letartóztatták

Pedig csak figyelni kellett volna a jelekre: a győri srác élete már a Megasztár idején is botrányoktól volt hangos. Az apját sosem ismerte, de a verseny után a férfi szinte a semmiből előkerült, és kiderült, hogy az énekesnek van két féltestvére is, Klaudia és Csaba. A bátyját 2010-ben letartóztatták drogbirtoklásért, és életfogytiglani szabadságvesztés volt a tét. Dávid azt mondja, hogy semmit nem tudott a testvére titkos életéről, és határozottan állította, hogy soha még marihuána közelében sem járt. Teltek-múltak az évek, és most, 11 évvel családi botrány után a sors újra különös játékot űz az énekessel.

Egy hónapja házkutatást tartottak nála, és a Győri Járásbíróság május 6-án elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatását sikkasztás és csalás gyanújával, miközben sorra újabb és újabb bűncselekmények gyanúja merül fel vele kapcsolatban: hamis műkincsekkel való kereskedelemmel és bűnszervezeti tagsággal is vádolják, ráadásul kiderült, hogy egy, az alvilágban ismert, jelenleg is börtönben ülő drogdílertől kért kölcsön 120 millió forintot. Ezt azóta sem fizette vissza.

A bűnözők mellett a saját zenésztársait is megrövidítette; három éve Turcsányi Tibor esett áldozatul az énekesnek.

„Volt, hogy burkoltan meg is lettünk fenyegetve… Tudtam, hogy nem minden úgy van, ahogy Dávid elmondja, de nem gondoltam volna, hogy ilyen mélyre süllyed. Sajnálom, hogy így alakult” – mondta a Budapest Eyes stábjának Tibor.

Megtisztulás vár rá

Dávid közvetlenül a letartóztatás után magánzárkába került, majd két héttel később cellatársat kapott. Egy barátja szerint nagyon nehezen viseli a körülményeket, és bármilyen döntés is születik majd a bíróságon, kemény időszak vár az énekesre.

„Csúnyán elbánt a feleségével, a gyerekei jövőjével és azokkal az emberekkel is, akik bíztak benne, akik a barátjuknak hitték. Egy komoly tisztulási időszak elé néz, ami nem lesz könnyű menet” – fogalmazott a Borsnak az informátor. 

Rutinból megy a válás

Az énekesnek nem kellett sokáig keresnie válóperes ügyvédet – minden bizonnyal a telefonjában is akadt egy, hiszen a Cserpes Laurával 2010-ben kötött házassága 3 év után zátonyra futott. Már az a válás is megviselte, és 2015-ben azt nyilatkozta a Borsnak, hogy Laura családja megpróbálta ellehetetleníteni a karrierjét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő, mi került a talált tárgyak osztályára a Szigeten

vg.hu

Itt az oroszok gránátvető robotkutyája - videó

metropol.hu

Babicsek Bernát szülei nem adják fel: elindult az újabb vizsgálat, az ügyvéd szerint szabályszegés történt

hirtv.hu

Brutális kutyatámadás történt Dunakeszinél

ripost.hu

8 milliót követelnek Majkától a lemondott koncert miatt

vg.hu

Egy brit felderítőgép hatolt be az orosz légtérbe

mandiner.hu

Ezek lesznek az emberiség utolsó szelfijei

travelo.hu

Használjuk ki a nyár utolsó heteit, ezek a strandok hamarosan zárnak

borsonline.hu

Nincs menekvés: a teljes országra kiadták a riasztást a meteorológusok

origo.hu

Exkluzív dokumentumfilm sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

borsonline.hu

Hátborzongató jóslattal állt elő az új Baba Vanga: ez vár még ránk 2022-ben

borsonline.hu

Kiderült, ki a gyanúsítottja a VV Anett drámájába fulladt szeánsznak

További cikkek

Család

Gyógyszertől vakult meg a magyar műsorvezető édesapja, súlyos dologgal álltak elő az orvosok

CSERE

8 milliót követelnek Majkától a lemondott koncert miatt