Celeb

Ismét rivaldafénybe lép Prokopp Dóra: itt láthatja újra a legendás műsorvezetőt

Bors

2021. június 24. csütörtök 15:30

A Szerencsekerék televíziós vetélkedő egykori arca újra a nézőkre mosolyog. Prokopp Dóra orvosként gyógyszert fejleszt, négy felnőtt gyermek édesanyja és hosszú idő után műsorvezetőként tér vissza.

Forrás: Budapest Eye

Prokopp Dóra mosolyát a televíziónézők milliói őrzik az emlékükben, hiszen nyolc éven át volt a nagy sikerű Szerencsekerék arca. Dóra az ezredfordulón a filmek világa felé fordult: filmes magazinokat vezetett, sőt a Filmmúzeum Rt. vezérigazgatója is volt 2000-2007 között, és részt vett több kisebb televíziócsatorna elindításában. Ám már hosszú ideje a rivaldafénytől visszavonulva él. Most azonban újra találkozhatunk vele. Ugyanis ő lett a Magyar Mozgókép Fesztivál háziasszonya. Prokopp Dóra  több helyszínen is feltűnik majd, a közönség nem kis örömére.

A magyar film ünnepét a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023-Európa Kulturális Fővárosa program közös rendezvényeként 2021. június 23-26. között tartja meg Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi festői vidékén. A három nap alatt összesen 84 film kerül vetítésre, lesznek felújított klasszikusok, filmpremierek, közönségtalálkozók és koncertek is.

Régóta nem szerepelek semmilyen fórumon. Ám most nem tudtam nemet mondani ennek a felkérésnek, mert a szervezők egyöntetűen rám gondoltak. S a filmek szerelmese vagyok

– mesélte a műsorvezető a Bors érdeklődésére.

Prokopp Dóra szívéhez a klasszikusok állnak közel. Nagyon várja már, hogy újra lássa a Déryné, hol van? című filmet Törőcsik Marival a főszerepben, akit művészként és barátként is nagyon szeretett. A műsorvezető felelevenített egy személyes emléket is ezzel kapcsolatban.

Évekkel ezelőtt, amikor Törőcsik Marival interjút készítettem azt a visszajelzést kaptam tőle, hogy kevésszer érezte magát ilyen jól egy beszélgetésben, mint itt. Mari pótolhatatlan, óriási űrt hagyott maga után.

Prokopp Dórának a Bereményi Géza rendezésében készült Eldorádó az abszolút kedvence. A fesztivál legújabb magyar alkotásainak nagy részébe csak belepillantott, így számára is izgalmas lesz a filmekkel való első igazi találkozás. A műsorvezető nagy örömmel látja el a fesztivál háziasszonyi teendőit, ám továbbra sem akar aktív résztvevője lenni a média és a film világának.

– Annyi tehetséges fiatal van most a pályán, övék a jövő. Én úgy érzem, hogy rám máshol van szükség. Visszatértem az eredeti hivatásomhoz. Orvosként egy gyógyszerfejlesztésben veszek részt egy orvoscsoporttal – hangsúlyozta Dóra, akinek a hivatása mellett nagyon fontos a családja, a férje és a négy gyermeke:

Minden gyermekem már felnőtt, 21-31 év közötti. Önálló életet kezdtek, de én még mindig ott vagyok nekik, mint bázis– fűzte hozzá.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Súlyosan megsérült az aranylabdás focista, kihagyja az Eb-t

origo.hu

Putyin bizalmasa elképesztő bejelentést tett

mindmegette.hu

Biztonságos és sokoldalú természetes fényvédelem nyárra – a biokozmetikumok reneszánsza!

hirtv.hu

Kiakadt a magyar édesanya: Ezt üzente drogos szomszédjának

ripost.hu

Amerikában dobta le a textilt Szandi lánya: Blanka nagyon dögös bikiniben

mindmegette.hu

Gyász: meghalt a tihanyi Malackrumpli bisztró tulajdonosa

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

„Már csak hónapjai vannak hátra” – fájdalomcsillapítóval kezelték a rákos négygyermekes apát

mindmegette.hu

Még rekord bérért sem talál szakácsot Hosszú Katinka

További cikkek

Koncert

Rúzsa Magdi máris bombaformában van, vékonyabb, mint a szülés előtt volt

Kánikula

Nem lehet máshová nézni: majdnem kibuggyantak Tolvai Reni mellei