Celeb

Hát már semmi sem szent? Most Harry hercegék kislányának nevébe kötöttek bele

Bors

Létrehozva: 2021.06.08.

Harry herceg és kedvese a jelek szerint nem tud jól dönteni. Többen megkérdőjelezték, hogy jó választás volt-e kislányuknak II. Erzsébet becenevét adni.

Forrás: AFP

Meghan Markle és Harry herceg kislánya nemrég született meg, de nem először övezi felháborodás azt, ahogy a pár kislányuk, Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor születését kezelték. Ugyanis a kapcsolatukat a királyi családdal megszakító hercegi pár beszédes névválasztással szeretett volna tisztelegni Harry nagymamája, II. Erzsébet, és édesanyja, Diana hercegné előtt. De a jelek szerint az, hogy ezzel nyissanak a család felé, visszafele sült el.

Nem hinném, hogy ez jó ötlet volt. Kifejezetten tiszteletlenségnek tartom, hogy Erzsébet királynő becenevét használták, hiszen ez a becenév nagyon személyes. Fülöp herceg hívta így őt, aki nemrégiben hunyt el – idézte a Page Six a Good Morning Britain riportját Angela Levinnel, aki a királyi család egyik szakértőjének számít. 

Károly még csak álmodni se álmodhatott arról, hogy valaha így hívja édesanyját – vélekedett Angela az újszülött kislány első nevéről. A Lilibet becenév még II. Erzsébet gyerekkorából származik, amikor nem tudta kiejteni a nevét, és ezért édesapja, VI. György király ezt a becenevet adta lányának. Az utolsó, aki így nevezte a királynőt, férje, Fülöp herceg volt. Ezért is érzik sokan azt, hogy a kedves gesztusnak szánt névválasztás végül nagyon is félresikerült.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek