Celeb

Idősotthonba költözne Endrei Judit, elárulta miért

Bors

2021. június 30. szerda 05:00

A tévés bemondó szerint a mai felgyorsult világban már nem lehet elvárni a fiataloktól, hogy gondoskodjanak az idős szülőkről. Endrei Judit megbeszélte a lányaival, hogy ha idővel gondozásra szorulna, idősek otthonába költözik.

Forrás: Bors

A legendás tévébemondó egész életében tudatosan élt, talán ezért sem meglepő, hogy már előre eltervezte, mi lesz, ha egyszer már nem lesz képes aktív életet élni. A 68 éves Endrei Judit sokat tűnődött a járvány idején arról, hogy bár nem fél az öregedéstől, tudja, hogy idővel – mint mindenkinek – neki is szüksége lehet segítségre.

A kiutat sokak számára a sport és a közösségi élet visszaállítása jelentheti. A gyaloglásnak idősödő korban nem csupán mentális építő ereje van, hanem kutatásokkal is alátámasztották, hogy gátolja az öregedés folyamatát – kezdte a Borsnak.

Fontos feladatot kapott

Endrei Judit nemrég programokat kezdett szervezni idősek számára egy prémium idősek otthonában.

Közhelyként hangzik, de fontos, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Az egyik legjobb barátnőm például fiatalon pilótaként repült, aztán észrevétlenül elsuhantak mellette az évek és idővel rájött, hogy mennyire élvezte, amikor a magasba emelkedett. Nemrég újra levizsgázott és ez hihetetlen boldogságot jelentett a számára. Úgy vélem, szükségünk lenne végre olyan modellre, ahol az idősödő korosztály kötetlenül, ám jó körülmények között meg tudja találni a maga régi-új fiatalos, aktív elfoglaltságát. Egy jó társaságban, jó programokkal, mintha egy hotelben élne.

Ő maga is beköltözne

Az egykori televíziós elképzelhetőnek tartja, hogy egy nap ő is lakóként csatlakozik az otthon tagjaihoz.

A gyerekeimmel már beszéltünk erről. Én azok közé tartozom, akik nagyon régóta úgy gondolják, hogy egy senior hotelben vagy egy ehhez hasonlóban szeretném befejezni a pályafutásomat. A fiatalokra nem feltétlenül lehet ráterhelni a szülőkről való gondoskodást. Nem lehet elvárni tőlük, hogy otthon üljenek és őrizzék az anyukát vagy az apukát. Bennem semmilyen ellenérzés nincs egy ilyesfajta léttel kapcsolatban – mondta őszintén Judit, akinek egyelőre nincs konkrét elképzelése arról, hogy mikor szeretne beköltözni egy ilyen intézménybe.

Szép otthonom van, amit nagyon szeretek. Még nem terveztem meg, hogy hány év múlva lesz esedékes, de megteszem a szükséges lépéseket akkor, amikor majd úgy érzem, hogy nem élek ennyire aktív életet. Most még folyton jövök-megyek és teszem a dolgomat és ez örömmel tölt el.

Próbál példát mutatni

Évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a korosztálya tagjainak megmutassa, hogyan élhetik aktívan az idősödés éveit. Ő maga napi 5 kilométert sétál, s ezen felbuzdulva megalapította a Gyalogló klubot, amihez bárki csatlakozhat, aki szeretné felfedezni a sokszínű és változatos hazánk tájait, s a séták során készített fotókat szívesen megosztaná a csoport többi tagjával.

Nagyon jó virtuális baráti kör alakult ki, gyönyörködve nézem, hogy milyen szép képeket töltenek fel a többiek. Én is minden nap legyalogolom a magam öt kilométerét, vannak jól bejárt útvonalak: szívesen megyek le a Duna-partra vagy az erdőbe, ezt a hőséget másképp nem is lehetne elviselni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megmérgezték Szabó Győző kutyáját

borsonline.hu

Ennek a két terméknek az ára hamarosan az egekbe szökik

metropol.hu

Durva, milyen idő közelít hazánk felé, több rossz hírünk is van

hirtv.hu

Szörnyű dolgok kerültek napvilágra, ezt már senki sem fogja eltűrni Meghan Markle-nak

ripost.hu

Megszólaltak a szemtanúk: UFO üldözött egy amerikai bombázót

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

borsonline.hu

Horváth Éva tűzpiros fürdőruhában kertészkedett: bomba alakja van

borsonline.hu

Hét városból rohantak a tűzoltók Magyarbánhegyesre, hatalmas a baj

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

FLÖRT

Gáspár Zsolti férjes asszonynak csapta a szelet

Elhivatottság

A Dancing with the Stars kisembere: Akkor is mi leszünk a legnagyobbak!