Celeb

Luxus-Csősz Bogi megint megmondja: így lehet hozzá hasonlóan társadalmi szintet lépni – Videó

Bors

Létrehozva: 2021.06.26.

Csősz Bogi az utóbbi időben leginkább nőjogi aktivistaként hallatja a hangját.

Nem is olyan régen azzal borzolta a kedélyeket Csősz Bogi, hogy kerek-perec megmondta, hogyan kell gazdag férjet fogni, most a nők társadalmi helyzetéről értekezve mesélt hasonló érdekességeket a lehetőségekről, magabiztosságról.

ENSZ - és Unicef nagykövet, miközben járja a világot és érzékenyítő eseményeken, konferenciákon vesz részt. Bogi a Spirit FM #nofilter - Nők, filter nélkül legújabb adásában vallott Köböl Anitának a munkájáról, annak eredményeiről, miközben beszélgettek a nők helyzetéről és a fiatalok lehetőségeiről is.

– Sokszor látom az embereken, hogy a kifogásokat keresik. Pedig a kifogás pont attól véd meg bennünket, hogy tovább tudjunk haladni, hogy nagyobb lehetőségeket kapjunk az élettől. De fájdalom nélkül, elesés nélkül és sérülések nélkül nincs továbblépés, nincs fejlődés – mondja Bogi, aki amellett is szót emel, hogy a nőknek bizony több elismerésre és magabiztosságra lenne szükségük az életben.

Frusztrált nők

– A keleti kultúrában tanultam meg azt, hogy mit jelent maga a siker. A siker nem egy kézzel fogható dolog, nem lehet materiális javakban mérni. A siker az a kiegyensúlyozott, boldog énünk. Nagyon frusztrált társadalomban élünk, nagyon frusztráltak vagyunk mi nők, mert a férfiakhoz akarjuk viszonyítani saját magunkat és az eredményeinket, és mindig materiálisan akarjuk megélni az eredményeinket, miközben mi nem arra vagyunk felkészítve nőként, hogy materiálisan gondolkodjunk.

Nem mindenkinek adottak a lehetőségek

Arra a kérdésre, hogy bizony nem mindenkinek vannak olyan lehetőségei, amiben könnyűszerrel meg tudja valósítani önmagát és anyagi biztonságból tudna előre lépni, Bogi egy mindenki számára motiváló választ adott.

– Ahhoz, hogy bekerülhess egy másik típusú társadalomba, vagy társadalmi körbe, az egy nagyon komoly tanulási folyamat és az mindig kérdés, hogy te ezt akarod-e vállalni, amiben vagy és amiben jól érzed magad, és az neked teljesen megfelelő, vagy levetkőzve minden határodat megtanulsz egy új társadalmi formát egy új társadalmi helyzetben. Akarsz-e ahhoz alkalmazkodni, akarsz-e magadból sokkal többet kihozni? Akarsz-e nyelveket tanulni, akarod-e magadat sokszor kellemetlen helyzetben érezni, akarsz-e találkozni a gyenge éneddel, szembe mersz-e állni azzal az emberrel, aki esendő, aki hibázik.

Sok az önbizalomhiányos fiatal

Bogi szerint ma az egyik legnagyobb probléma az, hogy a fiatalok előtt nincs egy vázolt út, hogyan és mennyi munka és küzdelem árán lehet elérni a vágyott célt, egyszerűen csak az anyagi jólétet látják.

– Emiatt rengetegen kompenzálnak és válnak önbizalomhiányossá közülük – mondja Anita kérdésére válaszolva, mekkora hazugságcsapdába keverednek a közösségi tartalmakat látva.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek