Celeb

Indul a tyúkper: Baukó Éva szerint Alekosz alapvető jogi fogalmakkal sincs tisztában

Bors

Létrehozva: 2021.06.29.

A bíróságon folytatódott Baukó Éva és Alekosz Facebookon elfajult vitája. Alekosz ugyanis büntetőpert indított egykori barátja ellen, amiért nyilvánosságra hozta a privát levelezésüket, valamint azt, hogy kölcsön kért tőle.

Forrás: Ripost/Markovics Gábor

Hétfő délután a kánikula ellenére meglehetősen fagyos hangulat uralkodott az Érdi Járásbíróság folyosóján, ahol farkasszemet nézett egymással Baukó Éva és Nagy Alekosz.

A két egykori valóságshow-szereplő vitája egy 100 ezer forintos tartozás miatt robbant ki, ami aztán odáig fajult, hogy Éva nyilvánosságra hozta a közösségi oldalán kettejük beszélgetését, amelyben Alekosz kéretlenül önkényuralmi jelképeket küldött neki. Ezután döntött úgy a csajozógép, hogy büntetőpert indít egykori barátja ellen, amiért szerinte Éva megsértette a becsületét és rágalmazta őt.

Hétfőn a bíróságon lehetőséget kaptak a békülésre, de Alekosz erre nem volt hajlandó, így indul a tyúkper. Baukó Éva ügyvédje biztos benne, hogy ügyfelét nem fogják elmarasztalni.

– Éva elmondta az előkészítő ülésen, hogy nem szíve vágya bíróságra járkálni és ezért hajlik a békülésre, de a felperes kétszer is határozott nemmel felelt a bíró kérdésére, vagyis neki esze ágában sincs elállni a pertől - kezdte a Borsnak dr. Mester Csaba, aki szerint védence nem követte el a terhére rótt cselekményeket. – Álláspontom szerint az ügyfelem által nyilvánosan közölt tények megfelelnek a valóságnak ennél fogva nem beszélhetünk rágalmazásról. Az ugyanis, hogy köddé vált és semmilyen fórumon sem reagált Éva hívásaira és üzeneteire, okot adott arra, hogy ügyfelem feltételezze, nem akarja visszaadni a kölcsönt. A másik sérelmezett eset az önkényuralmi jelképeket tartalmazó üzenetek nyilvánossá tétele, mellyel Éva szintén nem követett el semmi törvénybeütközőt. Alekosz azt állítja, hogy ügyfelem nácinak nevezte őt, de ez a valóságban, bizonyíthatóan nem történt meg. Ezzel szemben a felperes viselkedése véleményem szerint kimeríti a zaklatás vétségét, hiszen Éva nyomatékosan kérte, hogy ne küldjön neki ilyen tartalmakat. Ráadásul könnyen lehet, hogy Alekosznak emiatt is felelnie kell, hiszen ezen jelképek használatát a törvény szigorúan hivatott büntetni - mondta Éva ügyvédje.

– Nem vagyok haragtartó, ezért bennem volt a szándék, hogy felejtsük el ezt az egészet, de Alekosz nem így gondolja – folytatta Baukó.

Sajnálom őt, hiszen nyilván valóan nincs jóban önmagával, ezért haragszik a világra.

Sajnos a tárgyalóteremben az is kiderült, hogy alapvető jogi fogalmakkal sincs tisztában, mi több, többször is figyelmeztetni kellett, mert folyamatosan közbeszólt. Alekosz persze egészen másképp látja a történteket. Szerinte ő az, aki az előkészítő tárgyalás után jobban áll.  

Könnyű tárgyalás lesz, hiszen Éva gyakorlatilag beismert mindent – nyilatkozta a Borsnak Alekosz.

Én azt akarom, hogy Évát megbüntessék.

Nem szeretném elárulni a bizonyítékaimat, de amiket ő önkényuralmi jelképeknek gondol, azok nem azok, hanem kereskedelmi forgalomban kapható könyvek és lemezek. Amikor náci indulóról beszél, akkor valójában a Horthy Miklós katonája vagyok című nótára gondol. Ha pedig a neki küldött Hitlert ábrázoló képekről van szó, akkor szerintem más dolog privát üzenetben küldeni, mint kiposztolni azokat… - mondta Alekosz. A történtek fényében kijelenthető, hogy hosszú és viharos per elébe néznek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek