Celeb

Bangó Margit elárulta, miért döntött úgy, hogy ülve ad koncertet

Bors

Létrehozva: 2021.06.25.

A Kossuth-díjas énekesnő mozgalmas időszak előtt áll. A pandémia utáni első fellépését követően máris újabb nagykoncertre készül. Tudja, hogy nagyon vigyáznia kell magára, hiszen mostanáig három gerincműtéten is átesett, ezért ha a dal megengedi, széken ülve is ad koncertet.

Forrás: Bors

Sokan azt hiszik, hogy az énekeseknek könnyű dolguk van, hiszen csak felmennek a színpadra és mulatnak. Bangó Margit azonban egy meglepő kutatással támasztotta alá, hogy ez mennyire nem igaz.

Egy amerikai kutató elmondta, hogy egy olyan énekes, mint én, aki maximalista és szívét-lelkét beleadja egy koncerten, az négy óra kemény fizikai munkának felel meg a bányában. Valóban a szórakoztatásról szól, de én nem az az ember vagyok, aki ezt félvállról veszi. Ahogy színpadra lépek, megváltozom és minden erőmet beleadom – árulta el az énekesnő.

Ülve énekelt

Az utóbbi hetekben sem unatkozott, többek között 4 új dalt készítettek a Swing á la Django-val közösen. Több szerzeményből videoklip is készült, az egyikben egy széken ülve énekel.

Egyébként is lezser ember vagyok a színpadon. Ott olyan dalok hangzottak el, ami alatt nem árt, ha ülök. Persze az az igazság, hogy a gerincemet ezt megviselte. A pandémia után volt ez a koncert, akkoriban pedig még nem volt a legjobb az erőnlétem – tette hozzá őszintén, s elárulta, az elmúlt hónapokban nagy hangsúlyt fektetett a testmozgásra.

Nem kell felszántani a színpadot

Gerincerősítő gyakorlatokat végzett és szobakerékpáron tekert, mivel a karantén alatt sokakhoz hasonlóan akarva-akaratlanul ő is felszedett néhány kilót, a plusz terhelés pedig nem tesz jót a gerincének.

Mindig azt mondom a fiatal énekeseknek is, hogy nem kell a színpadot felszántani. A hangjával kell az embereket megfogni, megsiratni, leültetni vagy éppen táncra perdíteni, nem kell keresztbe-kasul artistáskodni a színpadon – mondta nevetve a művésznő, aki már gőzerővel készül a 100 tagú Cigányzenekar Jubileumi koncertjére június 26-án, ami a Budai Szabatéri Színházban kerül megrendezésre.

A technikusom visz majd el a helyszínre, onnan pedig indulunk tovább, mert még aznap Miskolctól 50km-re lesz egy másik fellépésem is. Hála istennek szépen alakult ez az idény. Remélem, hogy nem lesz semmi gond, de azért a félsz ott van bennem, hogy nehogy visszajöjjön a pandémia. Igaz, mindannyian beoltattuk magunkat, az egész család védett a koronavírussal szemben – tette hozzá a Borsnak a művésznő.

Rászánja magát

A rekkenő hőséget Bangó Margit is nehezen viseli.

Nem lépek ki a légkondis lakásból. Hiába van jakuzzi, nem vagyok egy nagy fürdőző, pedig jó a testnek és az izmoknak is, ráadásul masszírozó funkcióval van ellátva. A napokban biztosan rászánom magam, estefelé beülök a jakuzziba és egy kicsit megpróbálom magam feltutnningolni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek