Celeb

Tartottak a Down-szindrómától Gönczi Gáborék

Létrehozva: 2021.05.18.

Gönczi Gábornak, a Tények műsorvezetőjének és felesége számára a genetikai szűrés már akkor is fontos volt, amikor öt évvel ezelőtt kisfiukat várták. Ildikó már a harmadik trimeszterben jár kislányukkal, és óriási megnyugvást jelent számukra, hogy a vizsgálatoknak köszönhetően a lehetséges betegségek, így a Down-szindróma is kizárhatóak.

Forrás: TV2 Sajtószoba

Gönczi Gáborban a koronavírus-járvány idején felerősödött az érzés, szeretné a legnagyobb biztonságban tudni családját és születendő kislányát is.

Nagyon hiszek az orvostudományban. Azzal tesszük meg a legtöbbet, ha élünk a lehetőségeinkkel – kezdte a tévés. Áronnál sem volt kérdés, hogy minden genetikai vizsgálatot elvégeztessünk. Azóta eltelt közel öt év, a lehetőséget tárháza bővült. Az emberek nagy része a Down-kór kiszűrése miatt végezteti el a tesztet, ami egy anyai vérvételt jelent a terhesség korai szakaszában. Ez egy olyan jelenség, ami nagy próbatétel elé állítja az embert, ha az utolsó pillanatban, vagy a születés után derül ki. De nem csak ez, hanem több száz más betegség kiszűrésére is szolgál a vizsgálat – jelentette ki.

A Tények műsorvezetője lapunknak elárulta, Áronnál még nem létezett a hordozóság-szűrés, de most erre is volt lehetőségük.

Itt az anya és apa esetleges génhibáira derülhet fény, ami önmagukban lehet, hogy egyáltalán nem problémásak, de ha a szülők mindketten valamelyiket hordozza, találkozhat a magzatban. Ez is egy vérvétel, ami szintén teljesen kockázatmentes. Mindkettőnk esetében néhány olyan probléma derült ki, amire érdemes odafigyelni életünk során. De megnyugtattak bennünket, hiszen jó eredménnyel zártuk a vizsgálatokat. A tudomány napról napra fejlődik, és ha úgy alakul, hogy lesz még kisbabánk, még több ilyen lehetőség fog adódni – tette hozzá.

A Gönczi család nagyon komolyan veszi a járványt, hiszen híradósként rengeteg tragédiával találkozott. Ezért döntöttek úgy, hogy szinte teljesen elzárkóznak a külvilágtól.

Ebben az időszakban nem könnyű végigcsinálni egy terhességet. Amikor elindult a harmadik hullám, Áront kivettük az óvodából, nem jártunk sehova, az egyetlen kapocs a külvilággal én voltam. Amikor az adásokra készültem, bezárkóztam a saját irodámba, hogy minél kevesebb legyen az emberi érintkezés. A kollégáim megértették, elfogadták, nekem miért fontos, hogy ne vigyem haza a vírust. De nagyon boldogok vagyunk, mert elhagytuk a hatodik hónapot, az utolsó trimeszterben járunk. Nagy örömmel várjuk a kislányunkat – mondta boldogan.

A híradós azt is elárulta, milyen érzésekkel tölti el, hogy hamarosan lányos apuka lesz.

Teljesen más, összetett, mély, csodálatos érzés apának lenni, mint ahogy azt az ember elképzeli. Most csak arra tudok gondolni, hogy bővül a család, és készülünk az érkezésére. A szívem tele van szeretettel és rajongással. A vírus sok mindent tönkretett körülöttünk, mégis van pozitívuma is. Rengeteg időt tudtunk együtt tölteni, így az elmúlt 1,5 évben hatalmas kötődés és rajongás alakult ki közöttünk, amit korábban el sem tudtam volna képzelni. Most azt várom, hogy ez a szeretet megsokszorozódjon, hiszen nem sokára négyen leszünk.

Gönczi Gábor számára egyetlen pillanatig az sem volt kérdés, hogy éljenek a koronavírus elleni védőoltással.

Én Modernát kaptam. Amikor megtudtuk, hogy a kismamáknak is engedélyezett és biztonságos, Ildi Pfizert kapott, de még a beoltottságunk ellenére is nagyon odafigyelünk, és elővigyázatosak vagyunk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek