Celeb

Szlovákiában is sztár lett A Dal indulója

Bors

2021. április 29. csütörtök 12:00

Levente nem számított rá, hogy az Eredő című dala hozzásegítheti a határokon átívelő sikerhez. A Dal versenyzőjének ezzel egy álma vált valóra, hiszen származása okán egyfajta kultúrmissziót folytat Magyarország és Szlovákia között.

Forrás: Saját

Galda Levente neve nem sokat mondott A Dal 2021 első adásáig, hiszen az első szerzeményét mutatta be a műsorban. Az Eredő című dal kimagasló kritikát kapott a zsűritől, és ha­talmasat futott a legnagyobb zenemegosztó oldalon is. A szerző számára nem várt kapuk nyíltak meg.

Érdekes volt megtapasztalni, hogy az Eredőben megfogalmazott érzéseim, hogyan válnak közkinccsé. Sokaknak tetszett, sokan fogalmaztak meg építő kritikát és bizony akadtak olyanok is, akik nekem rontottak az interneten. De a lényeg, hogy sorra jöttek a nem várt lehetőségek is

– kezdte a Borsnak Levente, aki szlovák gyökerekkel rendelkezik, és bár Budapesten született, megtanult szlovákul, és gyermekkora óta szenvedélyesen gyűjti a szlovák népdalokat. Ennek köszönhetően lett a budapesti szlovák nagykövetség égisze alatt működő Szlovák Intézet munkatársa, gyakorlatilag diplomataként tevékenykedik.

Nem véletlen tehát, hogy északi szomszédunkban is felfigyeltek Leventére, meghívást kapott a leghallgatottabb szlovák rá­dió- és tévéműsorba.  

Szenvedélyesen gyűjtöm a szlovák népdalokat, melyek részben ihlették az Eredő hangzásvilágát is, talán emiatt figyeltek fel rám. Elhívtak a Stúdióvilág című rádióműsorba, ahol készítettek velem egy hosszú interjút. Közben betelefonált a műsorba a Pumpa című tévéműsor producere, aki felkért, hogy szerepeljek náluk is. Erről a műsorról azt kell tudni, hogy egy benzinkúton játszódó szatirikus vígjátéksorozat, amelyben rendre feltűnnek Szlovákia legismertebb politikusai, művészei és egyéb közéleti szereplői. Túlzás nélkül mondom, hogy az adás utáni napokban mindenki a műsorról beszélt, így engem is megismert az egész ország. Sőt miután az adásban elénekeltem az Eredőt is, követelik a szlovák fordítást – mesélte lapunknak Galda Levente, aki arról álmodik, hogy ő legyen A Dal történetének első nemzetközi karriert befutó szerző-előadója.

Ha létezik Magyarországon az amerikai álom, akkor Budapest az én Hollywoodom! Pilisszentkeresztről elindultam a fővárosba, zsebemben az első megírt dalommal, és ez indított el az úton, ami ha kicsiben is, de nemzetközi sikert hozott. Azt remélem, hogy ezzel tovább építhetem a két kárpát-medencei nemzet közötti kulturális hidat – mondta Levente.

További cikkek

Fájdalom

Könnyekben tört ki Babicsek Bernát édesanyja, ezt mondta a tragédia után

Szexi

Madonna ismét elfelejtette, hogy 63 éves: csipkebugyiban mutatta meg formás fenekét

Ez is érdekelhet

life.hu

Teljesen összeomlott és felesége halála óta már élni sincs kedve a népszerű színésznek

ripost.hu

Drámai pillanatok: egy férfi életét vesztette az érdi iskolában

life.hu

Rúzsa Magdi hármas ikrei császármetszéssel jöhetnek világra

vg.hu

Sorra mondják le koncertjeiket a világsztárok, kidőltek a Covidtól a stábtagok

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

origo.hu

Hamarosan Európában is bemutatkozik a Honor új csúcstelefonja, a legerősebb Snapdragon processzorral

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban

origo.hu

Átment a piroson a BMW-s, oldalról jött egy másik autó, a büntetés vérfagyasztó volt - videó

life.hu

Szörnyű tömegbaleset történt Budapesten: mentők érkeztek a helyszínre

origo.hu

A legrosszabb helyen próbált besorolni egy furgonos az M1-esen, mentőhelikopter vitte el - videó