Celeb

Összefogtak a zenésze, így segítenek az egészségügyi dolgozóknak

Bors

2021. április 22. csütörtök 16:35

Ferenczi György és Szabó Leslie is fellépnek azon az S-8 Underground Clubból élőben követhető nagyszabású, félnapos segélyfesztiválon, melynek célja az egészségügyi dolgozók, első sorban a Covid-osztályokon helytállók támogatása.

Az ötlet Burány Judit, harcművész, egyben a Goth-Rock-Metal Hastánciskola vezetője fejében fogant meg, mikor több hete tartó szédülés után beutalták a Honvéd Kórház sürgősségi osztályára, ahol este 10-től másnap reggel 7-ig „vendégeskedett”. Itt szembesült azzal az irgalmatlan munkával, teherrel és kihívással, melyet a pandémia zúdított az egészségügyi dolgozók nyakába.

Judit nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy tenni kell valamit értük. Felvette a kapcsolatot Képíró Sándorral, az S8 Underground Club koncertszervezőjével, és másnap már meg is tették az első lépéseket a jótékonysági megmozdulás felé.

Először rockzenekarokat kértek meg, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. Később Garda Zsuzsa blues énekesnő is az ügy mellé állt és mozgósította a hazai jazz-blues világot. Így nőtte ki magát a „Live CovAid 2021” segélykoncert egy zenei műfajokon átívelő fesztivállá, ahol zenészek és táncosok egy szívvel, egy lélekkel tesznek a közös cél érdekében!

Az összegyűlt adományokat Janklovics Natasa frissen alakult facebook csoportja, a Kórházi Szeretetcsomag segít eljuttatni az egészségügyi dolgozóknak, akik országszerte, szinte minden nap segítséget nyújtanak az egészségügyiseknek, szimpátia - és szeretetcsomagokat juttatva el a kórházakba.

A rendezvény mellé állt előadók:

Ferenczi György és a Rackajam, Schrott Péter és a Continoom, Horváth Zsolt Szabó Leslie, Pleszkán Écska & Ratkóczi Huba, Molnár Róbert Band Patché, Cséry Zoltán & Pákai Petra, Garda Zsuzsa & Benkő Zsolt feat. Szabó Tamás, A.B.F.R.A.,  Kiss Peti Feyér Zita & Mága Zoltán, zongoraművész,  Adrya, Kódolatlan Álmok, Camp Fire Melancholy, Stoned, Dark Tears From Space, Kapitány Sándor Vidám Jack, a Goth-Rock-Metál Hastánciskola táncosai és meghívott vendégművészei, valamint Csák György színművész, aki gyermek előadással szórakoztatja a kisebbeket, míg a szülők készülődnek az esti „karanténbulira.”

Az esemény egy héten át megtekinthető lesz, hogy mindenki láthassa, és segíthessen, aki szeretné.

Az eseményhez a Facebook-on lehet csatlakozni, a jegyvásárlás is itt történik. A támogatói csomagok ára 2500, 4500 vagy 6500 forintba kerülnek, illetve a jegyáron felül tetszőleges adományt is felajánlhatnak.

További cikkek

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Ez is érdekelhet

vg.hu

Népszavazással törölnék el a Covid-igazolványokat Horvátországban

borsonline.hu

Édesanyja szeme láttára holtan esett össze a 8 éves kislány

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben

vaol.hu

Új belépési szabályok Ausztriában

origo.hu

Titokzatos lila sziklákat találtak a Marson

nemzetisport.hu

Gyász: edzője saját gyermekeként tekintett Csollány Szilveszterre

origo.hu

30 milliárd forintra pályázhatnak a kistelepülések vállalkozásai a Magyar Falu Programban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 25.: sorsfordulat vár a Bikára, a Szűz szerencsés

origo.hu

Kitette a netre, hogy 417-tel száguldott az autópályán, a rendőrség nem hagyja annyiban - videó

origo.hu

Utolértek egy autót Pécelen, amit a sofőr művelt, olyat csak filmekben látni - videó

origo.hu

Tyrannosaurus üldöz síelőt a Jurassic World: Világuralom előzetesében - videó