Celeb

„Ameddig jólesik, addig mozogni fogok” – várandósan is edzi a testét Berki Mazsi

Bors

2021. április 28. szerda 09:30

Berki Mazsi élete egyik legszebb időszakát éli, amióta első gyermekét hordja a szíve alatt. Mindent megtesz azért, hogy a pici egészségesen fejlődjön.

Berki Mazsinak egyre több aggódó édesanya küld üzenetet, akik úgy gondolják, hogy ebben az időszakban semmilyen megerőltető tevékenységet nem szabadna végeznie. Berki Krisztián kedvese nem teljesen ért egyet ezzel: szerinte kellő odafigyeléssel lehet edzeni a babavárás alatt is.

A férjem több sportágban is élsportoló volt, tehát maximálisan tudja, hogy mi jó és mi nem. Viszont mivel ő férfi, ezért kikértem orvosok és olyan szülésznők véleményét, akik ebben szakavatottak. Aki a terhesség előtt is sportolt, annak általában javasolják, hogy továbbra se adja fel ezt az életvitelt. Szerencsére én nem vagyok veszélyeztetett kismama, ezért a sportról sem kellett lemondanom, sőt azt kell mondjam, hogy a szervezetem még jobban igényli a mozgást, mint azelőtt – hangsúlyozta a Borsnak Berki Mazsi, akinek természetesen nem célja, hogy túlterhelje magát, vannak bizonyos szabályok, amiket kötelezően be kell tartania.

 – Többek között nem szabad, hogy 140 fölé emelkedjen a pulzusunk, nem szabad hasprést csinálni, illetve nem erőltetem meg magam és a nagy súlyokról is kisebbekre váltottam.

Azokat a mozdulatokat egyáltalán nem csinálom, ahol egy picit is nyomást kellene kifejtenem lélegzet-visszatartással, nem hagyom, hogy a baba esetleg ne jusson elegendő oxigénhez. Mindent betartok, azt gondolom, ameddig jólesik, addig mozogni fogok

– mondta Mazsi, s hozzátette: nem ítéli el azokat a kismamákat, akik esetleg nem edzenek, viszont sok olyan kismamatársa van, akik osztják a véleményét. 

Beszéltem Rubint Rékával, aki számomra egy példakép, azt gondolom róla, hogy három gyermeket úgy hordott ki, hogy közben edzéseket tartott. Réka évek óta sportolt, mielőtt állapotos lett. Ez rám is igaz, hároméves korom óta sportolok, hétévesen pedig versenyszerűen több sportágban is.

Réka ellátta őt jó tanácsokkal. Figyelmeztette Mazsit, hogy a teste hamarosan elkezd növekedési hormont termelni, amitől úgy érezheti, hogy bármire képes.

 – Azt mondta Réka, hamarosan olyan erős leszek, hogy egy falon is át tudok majd menni, de ne tegyem. Hallgatok is rá és oda fogok figyelni, hogy hiába bír el még nagyobb megterhelést a testem, nagyon fontos, hogy ne ilyenkor kezdjünk el a súlyokon emel­ni és az ismétlésszámot növelni. Aki volt már állapotos, tudja, hogy a testünk mindent jelez, és az orvosok a legtöbb esetben azoknak is javasolják a mozgást, akik előtte nem sportoltak, mivel fontos, hogy megfelelően működjön a keringésünk. Emellett az edzőhely, ahová járok, számomra egy olyan szentély, ahol a lelkem és a testem is feltöltődik. Ezt a helyet pedig csak abban az esetben nem fogom látogatni, ha a baba a pocakomban jelezni fogja, hogy nem jó neki. Amíg a kismama edz, addig a baba ringatózik a pocakban – fűzte hozzá Mazsi.

További cikkek

Fájdalom

Babicsek Bernát édesanyja: Naponta visszajárunk a házba, ahol a fiam meghalt

Fájdalom

Könnyekben tört ki Babicsek Bernát édesanyja, ezt mondta a tragédia után

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

metropol.hu

Újabb áldozat jelentkezett: a híres énekes a jachtján erőszakolta meg az orvostanhallgató lányt

life.hu

Egy nő leleplezte, mi a tökéletes test titka, a fotói pedig vírusként terjednek az interneten

hirtv.hu

„Szabó Tímea akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet”

kemma.hu

Eltűnt tanár holttestét találták meg a síkvölgyi tóban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 3 gól, két ziccervédés a legvégén – Palicka hőssé vált a döntőbe jutó svédeknél

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Csodálatos volt Budapesten játszani, elképesztő az aréna – Sagosen

origo.hu

Szenzáció a kézi Eb-n: kiesett a világbajnok