Celeb

Ámokfutó sorozatgyilkos lőtte agyon a divatpápát

Bors

2021. március 14. vasárnap 19:00

Az olasz divattervező, Gianni Versace a gazdagok és szépek kedvence volt, ő maga is szerette a luxust, sorsa azért is különösen megdöbbentő, mert a nyílt utcán, két fejlövéssel ért véget.

Forrás: AFP

A miértre talán sosem kap a család kielégítő választ, mert a gyilkos, a 27 éves Andrew Cunanan nem sokkal később magával is végzett. S ugyan áldozatához hasonlóan homoszexuális volt, könnyen lehet, hogy csak kipécézte magának a divatgurut.

Valamitől bekattant 

Cunanan ugyan nem származott tehetős családból, mindig igyekezett fényűzően élni, még akkor is, amikor ezt nem igazán engedhette meg magának. Munkája nem lévén, utolsó időszakában idős, jómódú férfiak kitartottjaként tengette mindennapjait, mígnem valami megpattant benne, és kegyetlen gyilkolásba kezdett. 1997 tavaszán kezdte a sort, az első áldozata két korábbi meleg barátja volt, mindkettejüket Minneapolis környékén ölte meg. A rendőrök ugyan a hátrahagyott nyomok alapján körözést adtak ki ellene, de kicsúszott a markukból.

Ezután egy chicagói ingatlanos következett, őt már meg is kínozta. New Jersey-be menekült, ahol viszont egy egyszerű temetőgondnokkal végzett. 

Magával is végzett

Ekkor már az FBI legveszélyesebb keresett bűnözői listájára is felkerült, mégsem bukkantak a nyomára. Pedig Cunanan Miami Beachen múlatta az időt, ahol július 15-én követni kezdte a sétájából hazafelé tartó Gianni Versacét. Amint a divattervező a villájához ért, a lépcsőn közvetlen közelről két golyót eresztett a fejébe.

Ismét sikerült kereket oldania, ám innen már nem utazott tovább, hanem ugyanazzal a fegyverrel végzett magával egy lakóhajón nyolc nappal az utolsó gyilkosságot követően.

Hogy miért kezdett ámokfutásba? Versacét tudatosan, vagy véletlenszerűen választotta-e ki? S mindezek után miért fordította maga ellen a pisztoly csövét? Olyan kérdések ezek, amelyekre 24 év elteltével sincs megnyugtató válasz.

A híres márka túlélte a tragédiát

Egy biztos, Versace mindazt képviselte, amiről gyilkosa egész életében csak álmodott. Tehetséges, gazdag és híres volt, aki a saját erejéből jutott fel a csúcsra és építette ki divatbirodalmát. Varrónő anyja mellől nőtte ki magát, hogy 32 évesen már megnyissa első saját üzletét. Úgy tűnt, a határ a csillagos ég számára. Hogy aztán ötvenesztendősen egy pszichopata útjába kerüljön.

Ugyan akadt olyan elmélet, hogy tettes és áldozata között intim kapcsolat volt, de erre nem találtak bizonyítékot. 

Könnyen lehet, hogy csupán egy bomlott elme akart ma­gának ilyen módon hírnevet szerezni. 

Mindenesetre a bejáratott márkát, a Versacét nem sikerült eltörölnie a föld színéről, hiszen Gianni birodalmát a családja vitte tovább. S mára a testvére, Donatella már legalább olyan híres tervezővé érett, mint amilyen a bátyja volt.

További cikkek

SZERELEM

Csuti: Együtt gyakoroltuk ezt a dalt, csak nem tudtam, hogy rólam szól

Bizarr

Eddig használt bugyikat árult, de most még meredekebb területre merészkedett Rebekka

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: óriási fordítás, a svédek drámai hajrával elődöntősök

ripost.hu

Hihetetlen, hogy meddig fertőz az emberi bőrön az omikron

origo.hu

Figyelmeztetést adtak ki, Kecskeméten gyártott Mercedesek válhatnak veszélyessé

hirtv.hu

Még a rendőrök is elsírták magukat: egy 15 hónapos kislány 5 napig ült édesanyja holtteste mellett

boon.hu

Szívszorító: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől

origo.hu

Elpusztult a világ legidősebb hím gorillája

nemzetisport.hu

NB I: az MTK nem járult hozzá a Kövesd halasztási kérelméhez

vg.hu

Tüdőátültetésre várt halála előtt Csollány Szilveszter

nemzetisport.hu

Női kézilabda: Kovacsics Anikó, az FTC irányítója gyermeket vár

vg.hu

Már tesztelik a Pfizer omikron elleni oltását, de csak az 55 év alattiaknak ajánlják

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

origo.hu

5 éve ezen a napon halt meg John Hurt - képek