Celeb

Polgár Tünde megrázó vallomása: Nem kíváncsi rám az édesanyám – interjú

K. Sz.

2020. május 2. szombat 15:00

A Feleségek luxuskivitelben sztárja évekig próbálta felvenni a kapcsolatot alkoholproblémákkal küzdő szülőanyjával, aki még az unokáját sem ismeri. Anyák napján sem őt, hanem a nagymamáját köszönti fel.

Sokat hallottunk arról, hogy Miskolcon született, milyen volt a gyerekkora?

Édesapám reggeltől estig dolgozott vendéglátósként, hogy mindenünk meglegyen az öcsémmel. 13 éves koromban már volt, amikor én is mentem diákmunkára, az egyik legemlékezetesebb, amikor nyáron, egy szuterén helyiségben csavarokat válogattam.

Az édesanyjáról viszont soha nem beszél. Mi ennek az oka?

Úgy gondoltam, hogy róla egyszer fogok csak beszélni, mivel 12 éves korom óta nem része az életemnek, illetve az életünknek. Nem tartom magam olyan embernek, aki siránkozik, a nagymamámtól megtanultam, hogy felállunk, leporoljuk a ruhánkat, és megyünk tovább. Bölcs asszony, aki egy világháborút és az 56-os forradalmat is végigcsinálta. Ez a gondolat kísért az életemben és vitt előre az utamon.

Miért döntött úgy az édesanyja, hogy nem kíváncsi önökre?

Nem tudjuk az okát. Édesapám szorgalmas, dolgos ember volt, mindent igyekezett megteremteni, anyu meg alkoholista. Hullámzó volt az életünk vele, hol jókedve volt, hol jobb volt elkerülni. Nekünk az öcsémmel sajnos ez volt a „normális”, mivel mióta az eszemet tudom, ilyen állapotban volt. Nálunk nem volt meglepő, ha a kisboltból pálinkát vagy Hubertust kellett hazahoznom kislányként. Az édesapám sokat harcolt érte, volt elvonón is, de mindig visszaesett. Kilenc­éves voltam, amikor elváltak, de akkor a bíróság az édesanyámnak ítélt minket. Apám éjjel-nappal dolgozott, hogy legyen egy kis házunk, és több mint két évvel később megkaphassa a felügyeleti jogunkat. Édesanyámnak rendszeres láthatása volt, de nem kívánt vele élni.

Önök keresték őt a testvérével?

Rengeteget bicikliztünk arra, ahol az élettársával élt. Próbáltuk hívni, közel maradni hozzá, de ő úgy érzete: elárultuk őt, ezért mindig elhajtott minket. Hosszú évekbe telt ezt feldolgozni, a tanulásba, a könyvekhez menekültem. 35 éve nem találkoztunk, egyszer beszéltünk csupán, amikor lábtöréssel kórházba került, és úgy gondolta: lányaként kutya kötelességem őt anyagilag segíteni abban a helyzetben.

Segítette?

Minden további nélkül.

Elképesztő emberi tartásra vall, hogy ezek után is őt helyezte előtérbe.

Sokan mondják, hogy a sikeres embereknek mindig van egy nagy tragédia az életé­ben, ami erőt ad, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Ezért az ismertséget és a jólétet igyekszem hasznos dolgokra fordítani: segítettem hátrányos helyzetű nőkön, szegény gyerekek beiskoláztatásában vagy legutóbb számítástechnikai eszközöket gyűjtöttünk a szegényebb településeknek, hogy ott is tudjanak tanulni a diákok távoktatásban.

Sok mindent elért: sikeres riporter, majd üzletasszony lett, a Viasat3 Feleségek luxuskivitelben című műsorának legmeghatározóbb arca, Polgár Árpád személyében igazi társra lelt és szeretetben felnevelték a fiukat, Danit.

Ha már két napot távol vagyok a fiamtól, rosszul érzem magam. Azt tudom, hogy miután megismerkedtünk Árpival, és jött Dani, mindent értük, a családomért tettem. Pedig a házasságtól féltem, nem is akartam, mert láttam, milyen volt a szüleimé. Édesapám hosszú évekig egyedül volt, mire kiheverte ezt az egészet, és megismerte a mostohaanyámat.

Végül mégiscsak igent mondott Árpádnak.

A 40. születésnapomon egyszer csak letérdelt elém, és megkérte a kezem. Alig pár perc múlva már fehér ruha volt rajtam, és az esküvőre készültünk. Lehet egy ilyen meglepetésre nemet mondani? (Nevet) Árpival ezért is vagyunk szerencsések, mert a játékosság és a humor sosem hagy el minket. Nem rózsaszín köd az életünk, de a vitákon is felül tudunk emelkedni.

Dani fia közben felnőtt, sikeres vlogot működtet, és készül a továbbtanulásra.

Hihetetlen, hogy elszaladtak ezek az évek, mára kész férfi lett, sőt! Tavaly voltak itt barátai az amerikai suliból, ahova még akkor járt, amikor kint éltünk, és azt láttam, sokkal érettebb a kortársainál. Az utolsóelőtti év számára most nagyon meghatározó, mivel ezek az eredményei nagyban befolyásolják, hova veszik fel. Áprilisban mentünk volna New Yorkba több egyetemet megnézni, közben meghívást kapott a neves Harvard Egyetemre egy, a fiatalokat megcélzó programra, júniusban pedig a kaliforniai egyetemeket látogattuk volna végig, de ez most úgy tűnik, elmarad a járvány miatt. Nehéz lesz őt elengedni, ha itt az idő, de tudom, nagyon helyén van az esze és a szíve.

Most van anyák napja, kit hív föl ilyenkor?

A nagymamámat, nagyon hiányzik már a járvány miatt, rég nem láttam, és a születésnapját sem tudtuk megünnepelni. Egyébként nem tartom különösebben számon ezt a napot, de persze Árpi és Dani mindig készülnek valamivel. Szerencsés vagyok, mert úgy érzem, nálunk évente nem csak egyszer ünnepelnek itthon, hanem sokszor kedveskednek kisebb meglepetésekkel.

Névjegy

Miskolcon született és nőtt fel, majd Budapesten folytatta a tanulmányait. Kezdetben üdülőrészvényekkel, kárpótlási jegyekkel, valamint ingatlanokkal foglalkozott. Akkori párja kisemmizte, és mindent elölről kellett kezdenie. Riporterként dolgozott az egyik kereskedelmi televíziónál sokáig, majd férjével, Polgár Árpáddal vlogger, műkincsgyűjtő- és kereskedő lett, több filmben is játszott színészként. Közös fiuk Polgár Dániel. 2018-ban csatlakozott a Feleségek luxuskivitelben második évadához, azóta rendszeres szereplője. Saját YouTube-csatornája van, rendszeresen jótékonykodik.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15148226_auto_resized.jpg
origo.hu

A fék helyett a dudát nyomta a nő, nem köszönte meg, amit a rendőröktől kapott - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8859_resized.jpg?avcount=1664203809
origo.hu

Tóth Gabi megmutatta, mi kell egy férfinak, Köllő Babett oda sem mert nézni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15145689_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálalt a bennfentes: összetört szívvel halt meg II. Erzsébet királynő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15146109_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ezzel az ismert magyar sztárral bulizott Galambos Lajos lánya, együtt vannak?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149065_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Máris aggódni kezdett Brüsszel az olasz jobboldal győzelme miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8860_resized.jpg?avcount=1664203809
origo.hu

Újabb elképesztő részletek derültek ki a drogszeánszról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149448_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Izgalmas megoldások, különleges végeredmény: falpanelek a lakásban, 1. rész

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15147449_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Brutális baleset történt: két rendőr az életéért küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15147507_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meseszép lány tűnt el Szekszárdon, Alexandrát nagy erőkkel keresik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15147506_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Menekültek az emberek az M7-es autópályán: szörnyű, ami történt

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/FfPOnYvcf2g045X4dic6Vr-O12TpEt2JAQB6HTnLGV4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhmYzQwODQ2NzU5ZDRkNzA4OWYyMTczYzBlNGUwMmM3.jpg
Titok

Most derült ki: Nem is akkor született Meghan Markle kisfia, mint eddig hittük

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/Wq2lhlwldVExBJAIItHCRHHJ22uYmr02qSiO53MhDoc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgwMTU1ZTRlODMzYzQ3MTVhZTU4NDIxM2RhZWY3NTM5.jpg
Vita

„Most hülyén is érezheted magad” - a kamerák előtt tört ki a balhé Majka és Pápai Joci között