Celeb

Belehalt a koronavírusba Jaksity Kata barátnőjének édesanyja

Földvári Zsófi

2020. március 26. csütörtök 08:00

A műsorvezetőnő személyes tapasztalatai alapján igyekszik felhívni mindenki figyelmét arra, hogy sajnos tényleg bárki elkaphatja a koronavírust, ezért be kell tartani minden lehetséges óvintézkedést.

Forrás: FEM3

Barátnője tragédiájával hívja fel a figyelmet a koronavírus-járványra Jaksity Kata, aki először közösségi oldalán tudatta, hogy milyen veszteség érte: egyik barátnőjének, stúdiójában dolgozó szakemberének az édesanyja a vírus áldozata lett.

„Tudom, hogy sokan addig nem igazán érzik át, hogy valami mennyire komoly, amíg nem válik kézzelfoghatóvá” – írta megindító Facebook-posztjában a mű­sorvezetőnő, aki azért döntött úgy, hogy megosztja tapasztalatait mindenkivel, hogy felhívja az emberek figyelmét a koronavírus okozta baj komolyságára.

„Sajnos néhány barátnőm, ismerősöm is (köztük van külföldön élő is) megbetegedett a koronavírus miatt. Az állapotukról nem szeretnék egyelőre semmit mondani (babonából sem). Azonban az egyiküknek az édesanyja nem tudta leküzdeni a betegséget, amit a vírus okozott. Nem tudom elmondani, mennyire megrendített a dolog” – folytatta Kata.

A műsorvezető szerint még mindig sokan vannak úgy, hogy a koronavírus okozta világpánik egy hisztéria, ezért nem is kell komolyan venni.

– Nem akartam pánikot kelteni, épp ezért szűkszavú­an írtam le, mit tapasztalok én, tiszteletben tartva az ismerősöm  tragédiáját – mondja a műsorvezetőnő a Bors megkeresésére.

– A barátnőm egész családja kórházban van, nem látogathatták egymást, borzasztó, ami velük történik és történt. Egy hónappal ezelőtt én sem gondoltam volna, hogy eljutunk idáig. Mert mindig jött egy csodaszer, valahogy nem ért el soha hozzánk a baj ilyen kézzelfogható közelségbe. De most itt van. Sokan az olaszországi események kapcsán kezdtek megijedni, ahogy mi is. Két hete itthon vagyunk, előbb vettem ki a gyerekeket is a suliból, oviból, hiszen együtt élünk egy házban az idős szüleimmel, őket kell védenünk a leginkább – magyarázza Kata, aki ugyan megpróbál mindent megtenni otthona és szerettei biztonságáért, de még mindig nem elégedett.

– Egyszerűen fogalmunk sincs, hogy hogyan tudnánk maradéktalanul vírusmentesen tartani a házat. A gyerekek nem mozdulnak ki, a nagyfiammal ketten osztjuk meg egymás között a vásárlást. Nem tehetünk mást, csak reménykedünk, hogy mi ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint amilyenben a barátaim vannak.

További cikkek

Válás

Horváth Gréta kifakadt: Őszintén vallott a szakításról

Sebek

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

Ez is érdekelhet

life.hu

Tesztelték, mennyire hatásos a Szputnyik V az omikronnal szemben: ez lett az eredmény

ripost.hu

Megszólalt a orvos: ez az omikron 9 tünete, ami kifejezetten az oltottaknál jelentkezik

life.hu

Anyaszült meztelenül terpeszt a tetovált pornós, aki imádja az alacsony pasikat - Fotó (18+)

mandiner.hu

Itt az eszköz, ami hatásos a covid ellen is – Csókay András idegsebész küzd a hazai elfogadásáért

szon.hu

Halálos baleset Nyíregyháza és Nagykálló között

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

vg.hu

Februártól kötelező a koronavírus elleni oltás Ausztriában

mandiner.hu

Úgy tűnik, az ellenzéknek nem lesz köztársaságielnök-jelöltje

borsonline.hu

Hiába luxus élet: Több milliós adóssággal hagyta ott a családját G.w.M

ripost.hu

Kulcsár Edináék válása: Csuti édesanyja összeomlott a hírek hallatán

origo.hu

Őrizetbe vették a legismertebb francia LMBTQ-szervezet alapítóját és élettársát szexuális erőszak miatt