Celeb

Nem akart prosti lenni Borbély Alexandra

Bors

2020. február 18. kedd 08:00

Hiába nyerte el két évvel ezelőtt az Európa legjobb színésznőjének járó díjat, mégsem dúskál külföldi filmszerepekben Borbély Alexandra. A Testről és lélekről sztárja bevallotta: csak prostiszerepre hívták.

2017 decemberében az egész ország Borbély Alexandrát ünnepelte, aki az Európai Filmdíj berlini díjátadóján olyan nagy neveket utasított maga mögé, mint az Oscar-díjas Juliette Binoche, vagy az Oscar-jelölt Isabelle Huppert. A 33 éves színésznő a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki a rangos díjat, ami azonban egyáltalán nem adott olyan nagy lendületet Alexandra karrierjének, mint azt remélte.

– Én tényleg elhittem, hogy az Európai Filmdíj sokat jelent majd a pályám alakulásában, de nem így lett – vallotta be az ELLE magazinnak adott interjúban a színésznő, akit a rangos elismerés óta nem sokszor keresték meg filmes szerepekkel, vagy ha igen, úgy érezte, a feladat nem méltó hozzá.

– Egyszer felkértek egy német film főszerepére. Prostituáltat kellett volna játszanom, explicit jelenetekkel, meztelenül és szex közben. Amikor Enyedi Ildikó véleménye is az volt, hogy inkább ne vállaljam el, lemondtam. De az az igazság, hogy jelenleg nem dúskálok a szerepekben – vallotta be Nagy Ervin menyasszonya, akinek nem kenyere a vetkőzés, legalábbis jó alaposan megfontolja, hogy milyen filmben és jelenetekben dobja le a ruháját.

Réz András filmesztéta, forgatókönyvíró, reklámszakember szerint jól meg is kell gondolni egy ilyen jellegű felkérést, mert aki könnyelműen igent mond egy erotikus jelentekkel fűszerezett filmre, kockára teszi a karrierjét.

– Igencsak kellemetlen tud lenni, ha egy színész rossz időben, rossz helyen, rossz filmben vetkőzik. Egy már-már pornófilmben való szereplés hamar megpecsételheti az addig felépített karrierünket, és nem is a vetkőzés, meztelenkedés, erotikus jelenet, hanem a minőség és a mondanivaló miatt. Akkor ugyanis az ég világon semmi probléma nincsen az efféle jelenettel, ha annak van miértje, minőségi, és egy olyan megbízható csapat dolgozik rajta, amely garancia a sikerre – mondja a Borsnak Réz András.

További cikkek

Gyász

Összeszorul a szív: gyermekei így búcsúztak Csollány Szilvesztertől

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Köszönet a horvátoknak, hogy nyertek Izland ellen!”

origo.hu

Kiintettek egy horrorkaravánt az M3-ason, ilyen rakományt még a rendőrök is ritkán látnak - fotók

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

origo.hu

Célba ért a James Webb űrteleszkóp

nemzetisport.hu

Gyász: a gyűrűk ura – Csollány Szilveszter pályafutása képeken

origo.hu

Megbírságolta az egyik legnagyobb hazai biztosítót az MNB

life.hu

Szívszaggató! Ez volt Csollány Szilveszter utolsó fotója a közösségi oldalán

teol.hu

Dráma Felsőnyéken: a háziorvosi asszisztens élesztette újra a falu legidősebb hölgyét

nemzetisport.hu

Gyász: Amerikától Ausztráliáig – külföldön is megemlékeztek Csollány Szilveszterről

origo.hu

Salma Hayek még akkor is szexi, ha az újévi fogadalmain gondolkodik - fotó