Celeb

Ismeretlen színésznek köszönheti karrierjét Arnold Schwarzenegger

Bors

2020. február 17. hétfő 18:00

Vannak olyan sztárok, akik a filmvásznon szépnek és mutatósnak tűnnek egészen addig, míg ki nem nyitják a szájukat. Sok hírességet színészi karrierje elején a kellemetlen hangja vagy a fülsértő akcentusa miatt újra kellett szinkronizálni, később azonban dollármilliókat kaszáló világsztárok lettek.

Eva Mendes

A szexi sztár a 2001-es Sebhelyek című Steven Seagal-filmben játszott el egy kisebb szerepet. A kubai származású Eva nagyon meglepődött, amikor először vetítették le az alkotást, Mendes ugyanis nem a saját hangján szólalt meg a filmben. Később kérdőre vonta a producereket, mire azt a választ kapta: „nem hangzott elég intelligensnek”, ezért egy vékonyabb hangú színésznőt kértek fel, hogy szinkronizálja le a karakterét.

Bond-lányok

A korai James Bond-filmek lányaitól nem vártak el nagy színészi teljesítményt, egyetlen feladatuk volt csupán: szépnek lenni. Az olyan szexszimbólumok, mint Ursula Andress, Shirley Eaton vagy Jane Seymour igencsak hadilábon álltak az angol nyelvvel, több társukkal együtt az utómunkálatok során kaptak új hangot – méghozzá ugyanazt! A most 84 esztendős német származású szink­ronszínésznő, Nikki van der Zyl legalább tíz Bond-lánynak kölcsönözte a hangját, az 1962-ben bemutatott Dr. No-ban Lois Maxwell Miss Mo­­ney­pen­nyjén és Zena Mar­shall Miss Ta­róján kívül szinte az összes színésznő az ő hangján szólalt meg a klasszikus kémfilm-ben.

Arnold Schwarzenegger

Az osztrák testépítő első szerepét fizikumának köszönhetően kapta meg az 1969-es Herkules New Yorkban című filmben, mint a címszereplő görög félisten. Schwarzi ek­kor még alig egy éve élt az Egyesült Államokban, angoltudása bőven hagyott kívánni­va­lót maga után, még a szövegét is fonetikusan írták le neki. A rendező végül annyira elégedetlen volt Schwarzenegger erős osztrák akcentusával, hogy inkább egy ismeretlen amerikai színészt kért fel az utószinkronra.

Nyávogós Bogi

Kortárs magyar filmek esetében is bevett szokás az utószinkron, ennek egyik jól hallható példája Csősz Bogi esete, akinek a 2003-as Apám beájulna című vígjátékban cserélték le a hangját. 

– Minden tehetségemet beleraktam, de soha nem gondoltam, hogy ez mekkora változást fog hozni az életembe. Nem tudtam, hogy mit jelent a magyar sajtó, hogy szét fognak szedni, mert szőkére kellett festeni a hajam, hogy Barbie legyek. Vagy például leszinkronizálták a hangom, hogy kicsit nyá­vogósabb legyen – mesélte Bogi Tatár Csillának. 

További cikkek

Kapcsolat

Azt pletykálják, Tápai Szabina és Kucsera Gábor is szétmentek: itt a reakció

Villantás

Úgy felhúzta a szoknyáját a pornós, hogy kidobták a boltból miatta – volt, aki lefotózza

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: értékelés – szomorú, hogy kiestünk, de megérdemeltük

likebalaton.hu

Hamarosan kiderül, kik készíthetnek idén BalatonBort

origo.hu

A szexbomba magyar focistanő megvillantotta a bugyiját - fotó

kemma.hu

Letartóztatták a tatabányai rendőrgázolót: kiderült, hogyan sérült az egyenruhás

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

origo.hu

160-nal repült át a körforgalmon egy autós a Balatonnál - videó

origo.hu

Cseh László elmondta, mit gondol a szexuálisan bántalmazott Szilágyi Liliána ügyéről

borsonline.hu

Csepregi Éva: „Ilyenkor egy anyát nem lehet megállítani, a szívem romokban hevert”

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában