Celeb

Björk, a Spice Girls, de még a Queen is pórul járt - sztárok, akik még egyetlen Grammy-t sem vihettek haza

Bors

2019. november 22. péntek 20:30

A napokban hirdették ki a 2020-as Grammy-díjak jelöltjeit. 84 kategóriában osztják majd ki az arany gramofonokat jövő január 26-án, a Los Angelesben tartott ceremónián. A legtöbb jelölést, szám szerint nyolcat a rapper-énekesnő Lizzo kapta, a 17 éves Billie Eilish pedig a díjátadó legfiatalabb jelöltjeként négy fontos kategóriában is esélyes. 

A jelölések kapcsán szedtünk össze pár előadót, akik még egyetlen szobrocskát sem kaptak, pedig bőségesen megérdemeltek volna tíz-tizenöt darabot is. 

Bob Marley

Annak ellenére, hogy sokan a reggae-t a mai napig az ő személyével (és kizárólag vele) azonosítják, Bob Marley egész életében egyetlen díjat sem söpört be a Grammy-átadókon. Sőt, még jelölése sem volt!

Tupac Shakur

A gengszerrap legendás alakját hatszor jelölték, ám díjat egyszer sem kapott. Egyébként ugyanígy egyszer sem nyert Tupac nagy riválisa, Notorious BIG. Őt négyszer jelölték - mind a négyszer a halála után.

Björk

Az izlandi énekesnő zenéje sokak számára igen nehezen befogadható. Talán ennek köszönhető, hogy 15 jelöléséből eddig egyetlenegyet sem sikerült díjra váltania.

Spice Girls

Az épp idén újjáalakult brit lánybanda eddig 122 jelölést kapott különböző díjátadókon, és összesen 86 díjat vitt haza. Ki gondolta volna, hogy ezek közt egyetlen Grammy sincs? Ráadásul még jelölést sem kaptak, ha nem számítjuk a Dán Grammy-t 1997-ben (amit végül szintén nem ők nyertek meg).

Katy Perry

Annak ellenére, hogy ő az egyetlen női előadó a világon, aki egy albumról öt No. 1 slágert is ki tudott termelni, szomorú, hogy 13 Grammy-jelölése ellenére eddig egyszer sem landolt nála az arany gramofon-szobrocska.

Grammy-t nem, de legalább életműdíjat kaptak

Jó pár olyan legendás előadó és zenekar van, akik egyetlen kategóriában sem nyertek a Grammy-díjátadók bő hat évtizedes történetében - de legalább a zsűri egy-egy életműdíjjal jutalmazta őket, mintegy kárpótlásképp. A Queen például összesen négy (vesztes) jelölést kapott, 2008-ban mégis beiktatták őket a Grammy Hírességek Csarnokába, 2018-ban pedig végre adtak nekik egy életműdíjat is.

Jimi Hendrixet egész életében egyszer jelölték, akkor is veszített Harry Mancinival szemben. Végül kapott egy életműdíjat, csakúgy, mint Janis Joplin, aki mindkét (halála utáni) jelölését elbukta. De Diana Ross is azok táborát erősíti, akik versenyben egyszer sem lettek győztesek (jelölése is csak négy volt). Végül az ő esetében is rájöttek, hogy mégiscsak a zene megkerülhetetlen karaktere, így hozzádobtak egy életműdíjat 2012-ben.

További cikkek

Sebek

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

Sebek

Kulcsár Edina és Csuti exkluzív interjút adott a Borsnak

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Megszólalt a orvos: ez az omikron 9 tünete, ami kifejezetten az oltottaknál jelentkezik

ripost.hu

"Nem kellesz már, elhibáztad" - Máris fájdalmas szakításról énekel G.w.M

origo.hu

Kóbor kutya mentett meg egy tízéves lányt a fagyhaláltól Oroszországban

mandiner.hu

A Szabad Európa Rádió szerint is elszálltak az ellenzék népszavazási esélyei

delmagyar.hu

Megkéselte szerelmi riválisát egy férfi Szegeden

nemzetisport.hu

Videó: a furcsán futó matematikus bíró elvitte a show-t az Afrika-kupán

vg.hu

Zacher Gábor: megnyerheti a koronavírus elleni csatát Csollány Szilveszter

szon.hu

Szörnyethalt Nyíregyházánál: percekkel a tragédia előtt tette ki kétéves kisfiát (videó)

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 22.: Különös látomásokat, álmokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence