Celeb

Hatvanévesen tetoválásfüggő lett Vándor Éva

K. Sz.

2019. augusztus 3. szombat 05:20

Hiába borítja már tíz tetoválás a testét, ismét újabbat és újabbat szeretne Vándor Éva. A színésznő hatvanéves volt, amikor az első ábrát varratta magára, s az elmúlt öt évben a függőség is kialakult nála. 

Meglepő szenvedélyéről rántotta le a leplet a Jászai Mari-díjas színésznő, Vándor Éva. A budapesti színházak ünnepelt sztárja ugyanis az utóbbi időszakban szenvedélyesen beleszeretett a tetoválásokba, ami igazán szokatlan egy színésznőtől. Az ember első csodálkozását csak tovább fokozza, ha olyan hölgyről van szó, aki már túl van a hatodik ikszen. Persze az is tény, hogy a Jóban Rosszban egykori Nemes Lenkéje jó pár évet letagadhatna, ami nem csak szerencsés genetikájából, hanem féktelen életkedvéből is adódik. 

De hogyan lett az első testrajz? 

– A férjem kerek évfordulóját ünnepeltük, és támadt egy olyan ötletünk, hogy tetováltassunk együtt. Este azt mondta, jó, reggel azt mondta: nem jó. Bennem viszont már nagyon régóta érett a gondolat, úgyhogy egy barátnőmmel gyűjtöttünk némi bá­torságot és elindultunk egy tetoválószalon felé. Az első egy ágon pihenő lepke lett a bal vállamon. Először olyat szerettem volna, amit biztos nem bánok meg. Azóta több madarat tetováltattam a környékére: Vándor Éva a nevem, sokat vándorolok a szakmámból adódóan, sok élmény vagy éppen bánat ér, de a végén mindig hazaszállok – mesélte a színésznő.

A Jóban Rosszban egykori polgármesternéjén hamarosan újabb tetoválások jelentek meg, egy hullám a füle mögött, ami a tengert jelenti számára, illetve egy rózsa a kezén, ami a színpadhoz köthető, ahogy fogalmazott: innentől kezdve biztos, hogy minden este kap egy rózsát a fellépései után. Legújabb darabja azonban még ennél is személyesebbre sikerült a jobb alkarján.

– Lótusz és két mákvirág fonja körbe a jobb alkaromat, amit egy H betűvel fogtam össze, ami a férjem nevének kezdőbetűje. Szerettem volna, hogy a lányom is helyet kapjon rajtam, ezért a H betűt átkötöttünk és így jött ki a halak szimbóluma, ami az ő csillagjegye. A következő egy három csillagjegyből álló kép lesz a hátamon, ami még olyan üres. A tervek szerint a saját, a lányom és az unokám csillagjegyét kötik össze egy szimbólummá. Elég későn jött ez a szenvedély, de egy percig nem bántam meg. Vonz, szükségét érzem. Ha csak arra gondolok, hogy zizeg a tű, megindul bennem az adrenalin – mesélte Éva, aki komolyan ügyel arra, hogy az életkora előrehaladtával is esztétikusak legyenek a tetoválásai. 

– Súlyzós gyakorlatokat csinálok szinte mindennap otthon. Nem kell túlzásba vinni, de egy kis odafigyeléssel szép és esztétikus maradhat az izomzat sokáig. 

Sokan azt gondolják, egy színésznő számára tilos a tetoválás, hiszen estéről estére más-más karakter bőrébe kell bújnia. 

– Ha a szerep megengedi, maradnak, ha nem, akkor alapozóval vagy ragasztóval eltüntetjük. Nagyon toleránsak a színházaim, egyáltalán nem okozott gondot. A Shirley Valentine című darabban az elején még takargatom, ám a második felvonásra már nem, ami még izgalmasabbá teszi a játékot. Hamarosan a József Attila Színházban a Nagy négyes című előadásban alakítok majd nyugdíjas operaénekesnőt, ott minden bi­zonnyal nem lesz helyük a tetoválásoknak.

További cikkek

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Gyász

Lesújtó hírt jelentett be a színház: elhunyt a 43 éves magyar színész

Ez is érdekelhet

life.hu

Brutális: kutyasétáltató nőt vertek véresre fényes nappal - Fotó (18+)

ripost.hu

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

origo.hu

Pocsolya miatt nem tudott beszállni az idős nő a kocsijába, csodálatos, hogyan segítettek rajta - videó

hirtv.hu

Így árusították ki Karácsonyék a budai hegyek legvarázslatosabb villáját + VIDEÓ

kisalfold.hu

Hamis parfümökkel üzletelt a neten egy egy Győr-Moson-Sopron megyei hirdető

origo.hu

Nyüzsgő római város romjai mesélnek a „feketeföldiekről”

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Izland 5 góllal is vezetett, de kikapott Horvátországtól

vg.hu

Nyolc éve fekszik kórházban műtéti fertőzés miatt a lánya, 100 millió forintra perli a kórházat

ripost.hu

„Csak sírdogáltam az orvosiban csendesen” – megrázó vallomás a magyar doktortól

vg.hu

WHO: az omikron vethet véget a járványnak

life.hu

Árverezik Erdélyi Mónika házát: ezért került hatósági eljárás alá

origo.hu

Fontos figyelmeztetést adtak ki rengeteg magyar autótulajdonos számára