Celeb

20 év után megviselte a sorozattól való búcsú Szőke Zoltánt

Bors

2019. augusztus 23. péntek 09:00

Maga kívánta, hogy kiírják a sorozatból, a forgatókönyvírók gondoskodtak róla, hogy ne teljenek eseménytelenül az utolsó napjai a stábban. Kegyetlen búcsút álmodtak a színésznek.

A Barátok közt történetének eddigi legbrutálisabb jeleneteit forgatta le a nyári szünet előtt a stáb. A sok-sok erőszakos cselekmény mind egyetlen embernek, a Berényi Mikit alakító Szőke Zoltánnak köszönhető, akiről a Bors írta meg elsőként: önként elhagyja a sorozatot. Érdekes, hogy így ér véget a hétpróbás építési vállalkozó tündöklése a Mátyás király téren, ugyanis Szőke épp azért kérte, hogy írják ki, mert magán­életi nézetei már nem voltak összeegyeztethetőek Berényi Miki végtelen gonoszságával és aljas húzásaival. Szőke sokáig próbálta a forgatókönyvíróknál elérni, hogy legyen pozitívabb a karaktere, de aligha viselte volna el a sorozat, ha Miki egyszercsak jó ember lesz. Mint megtudtuk, a jelenleg élő legidősebb testvér kicsinálásában jelentős szerepe lesz majd a sorozatbéli ellenségének, Szonjának, akit Bátyai Éva alakít.

– Nagyon rosszban van Szonja és Miki, minden joggal haragszanak egymásra. Nagyban érinteni fogja az én ka­rakteremet is, ami vele történik, krimibe illő, erőszakos jelenetekre számíthatnak a nézők, és Miki fejfájásának is jut még szerep. Nagyon izgalmas lesz, sok lakónak lesz szerepe az ő eltűnésében – árulta el a színésznő, aki az első háromnegyed évét szinte csak Szőkével forgatta, így testközelből nézte végig, ahogy a színésztársa azon vívódik, felmondjon-e.

– Zoli sokat beszélt róla, hogy szeretné abbahagyni, főleg a vége felé szinte csak ezen járt az esze. Húsz év sok idő, ráégett ez a szerep. Nyílt titok volt, hogy készül erre, csak azt nem tudtuk, hogy mikor. A kétségeit inkább a producerekkel beszélte meg, nem velünk – magyarázta a színésznő, aki azt is elárulta, hogy Szőke meg is változott, miután meg tudta hozni ezt a fájdalmas döntést, és ki merte mondani: vége.

– Akkor is, ha valaki maga kíván ki­lépni, a húsz év olyan sok idő, hogy a búcsú azt is megviseli, aki azt korábban vágyta. Változó volt a hangulata: néha feszültebb volt, néha felszabadultabb, de az utolsó pillanatig becsülettel dolgozott. Az utolsó forgatási napján közös stábebéddel búcsúztattuk, meghatódott, és akkor már boldog volt – magyarázta Bátyai Éva. Berényi Miki karaktere ősszel búcsúzik a sorozattól, vagyis alig néhány hét múlva.         

További cikkek

Sebek

Csuti elárulta, ő is készen áll-e egy új kapcsolatra

Sebek

Kulcsár Edina és Csuti exkluzív interjút adott a Borsnak

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Csuti őszinte vallomása: „Védeni szeretném a volt feleségemet”

ripost.hu

Kulcsár Edina új párja nem mondott igazat? Kínos dologra derült fény

life.hu

"Milyen rúzst használsz, Norbika?" - Támadják a kommentelők Schobert Norbit: fotó

vg.hu

Elon Musk agyimplantátum-gyártó cége embereken kísérletezne

szon.hu

Halálos baleset Nyíregyháza és Nagykálló között

origo.hu

Hatalmas robbanás lesz az űrben idén

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Mi a montenegrói válogatott titka? A játékosok mentális ereje”

vg.hu

Kiderült a halál oka, koronavírusban hunyt el Meat Loaf

ripost.hu

Szerelme és szülei hosszú percekig küzdöttek a 26 éves nő életéért Vácon - Fotó

origo.hu

Vidám fazon és 5 literes fogyasztás: teszten a magyarok egyik új kedvence

origo.hu

Gyakolatilag lehülyézte Karácsony Gergely a Political Capitalt, de kiderült, fogalma sincs, miről beszél