Celeb

Pápai Joci: Nem tudtam eltartani a családom

K. K.

2019. július 20. szombat 05:20

<p>Végleg abba akarta hagyni a zenélést - árulta el a Borsnak.</p>

A csillogó színpadon állva, a több ezres rajongótáborát elnézve, ki gondolná Pápai Jociról, hogy több mint egy évtizedig  kifejezetten sikertelennek érezte magát. 

– Már 2005-től zenéltem, énekeltem, de szinte sohasem hívtak fellépni, egy-két koncertet leszámítva teljesen mellőzve voltam. Egy szerencsém volt, hogy szerző  és dalszövegíró is vagyok, így a jogdíjak segítettek valamennyire, kaptam egy alapellátással, de egyáltalán nem éltem jól. Nagyon sokat kellett nélkülöznöm, de nem akartam mással foglalkozni, a zenélés mellett mást dolgozni, mert azt gondoltam, hogy nem összeegyeztethető a kettő. Nem azért, mert derogál, csak nem akartam, hogy elvigyen egy másik munka, és a figyelmem több felé irányuljon. Az álmaimért harcoltam, küzdöttem, de tény és való, hogy rengeteg hit kellett ahhoz, hogy kitartsak – emlékszik vissza a Bárka Tábor jószolgálati nagykövete, aki egy időben már teljesen lemondott az éneklésről, s készen állt egy új életre.

– Az utolsó években a családom már csak egy maroknyira hitt bennem, és a tehetségemben, én pedig teljesen lemondtam az egészről. Belefáradtam, és be akartam fejezni az egészet. Úgy éreztem, nincs értelme tovább küszködni, és nélkülözni, hisz mit akarok én, amikor még a családomat sem tudom fenntartani? A tehetség édeskevés ahhoz, hogy elismerjenek, hova tovább, meg is fizessenek. Sikertelen voltam. Egész egysze­rűen nem álltam még készen erre a pályára, saját magamat is csak kerestem, igazság szerint mindig csak másokat utánoztam, legfőképpen a fekete rappereket, pedig aztán egy árnyalattal világosabb a bőröm náluk. Szóval nem voltam eredeti – mesélte.

– Aztán minden erőmet összeszedtem, és megírtam az Origót, ami két évvel ezelőtt, 2017-ben elsöprő sikert hozott számomra az eurovíziós dalfesztiválon. Még ma sem fogtam fel, hogy sikerült kitörnöm a szegénységből, és a küszködésből, ami az egész életemet végigkísérte. És talán soha nem is fogom. Talán nem is kell. Én csak tettem a dolgomat, és mindvégig a szívemre hallgattam, ami végül nem csapott be – vallotta őszintén a tehetség.

Pápai Joci 2005-ben a Megasztárban mutatkozott be először a nagyközönségnek, ami után számtalan önálló, és barátjával, Majkával közös dalt szerzett, úgy mint a Nélküled, a Nekem ez jár, a Mikor a test örexik, vagy éppen a Senki más. Noha rajongóit évről évre megörvendeztette a slágergyanús szerzeményeivel, a sikert, és az elismerést mégis csak 11 évvel később, az Origo című dalával tudta kivívni, aminek köszönhetően szó szerint berobbant a popszakmába, és a TV2 ősszel induló szuperprodukciójába.

– Mindig a belső hangra összepontosítok és hallgatok. Aszerint hozom, és mindig is hoztam meg a döntéseimet, legyen szó munkáról, párkapcsolatról vagy az élet bármely más területéről. Általában be is szokott jönni, és helyesen cselekszem, persze előfordult, hogy utólag kiderült, nem a szívemre, hanem az eszemre kellett volna hallgatnom, de ennyi bajom legyen. Most is azt mondom, hogy a szív a legjobb tanács­adó! – mondta Pápai Joci, aki éppen így volt ezzel, amikor a TV2 felkérte mesterének az ősszel induló műsorába.

– Egy percet sem gondolkoztam, hogy elvállaljam-e vagy sem a Sztárban sztár leszek! című műsort, főleg úgy, hogy korábban már versenyzőként is részt vettem a produkcióban. Most ugyan egy teljesen más szerepkörben, mesterként térek vissza, ami egy óriási kihívás. Rengeteget készülök a műsorra, próbálok minden tőlem telhetőt kihozni a csapatomból, és boldoggá tenni, szórakoztatni őket, hisz ha közben nem érzik jól magukat, akkor mit sem ér a rengeteg befektetett energia – magyarázza az énekes, aki számára a feszített tempó jelenti a legnagyobb kihívást. 

– Rövid időn belül kell komoly döntéseket hozni, nincs idő a lazsálásra, amitől egy picit tartok, mert én egy sokkal nyugisabb, megfontoltabb, ha úgy tetszik, lassabb fickó vagyok, már csak azért is, mert mindenért keményen meg kellett küzdenem az életben.     

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Házasságon kívül született gyereke Kis Grófo unokatestvérének

origo.hu

Ezért ment a vízbe a Dunába fulladt kutyakiképző - videó

borsonline.hu

„Már csak hónapjai vannak hátra” – fájdalomcsillapítóval kezelték a rákos négygyermekes apát

hirtv.hu

Horrorbaleset történt: Fiatal férfit fejezett le egy traktor Temes megyében

life.hu

Ezt csinálja a dúsgazdag magyar sztárpár: így telnek a hétköznapjaik a fővárosban

hirtv.hu

Háború Ukrajnában - Zelenszkij „húzza a tigris farkát” és már nem tudja elengedni

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Megfagyott a levegő a szülőszobában, az orvosok sem hittek a szemüknek

mindmegette.hu

Még rekord bérért sem talál szakácsot Hosszú Katinka

További cikkek

Válasz

MC Hawer reagált a vádakra: Nem követtem el bűncselekményt

Koncert

Rúzsa Magdi máris bombaformában van, vékonyabb, mint a szülés előtt volt