Celeb

Börtönbe vonul Éles István

Bors

2019. április 10. szerda 09:00

Éles István A denevérben lép színpadra az Újpesti Zenede éneknövendékeinek társaságában. Énekelni nem fog az operettben, de szerinte ezért sokan hálásak lehetnek.

Borostásan, hatalmas bilincsekkel a nadrágszíján, két, vagy még inkább három számmal nagyobb nadrágban alakítja Froscht, a börtönőrt, aki ugyan dalra nem fakad az előadáson, viszont olyan részegnek tűnik, mint az a bizonyos csacsi.

– Nagyon örültem, amikor a zeneiskolások megkerestek, hogy én legyek újra Frosch, a piás foglár a darabban – újságolta Éles István. – Jó dolog, ha hat-hét év távlatából is emlékeznek még az emberre, ugyanis akkor már egyszer felléptem velük. Lehet, jó részeg, illetve börtönőr voltam akkor.

Éles István elmondta, arra nagyon ügyel, hogy még véletlenül se hasonlítson a felejthetetlen Latabár Kálmán által formált foglárra. Kijelentette, úgysem lehet és nem is akarja a zseniális művészt leutánozni. Buktató is akad a szerepében – tette hozzá –, mert egy „részeget” nagyon könnyű túljátszani. A nagyszájú, szerethető, bumfordi Froschból könnyen lehetne szánalmas figurát faragni.

– Érdekes a szerepem, hiszen operettről van szó, én mégsem fakadok dalra – fogalmazott a humorista. – Igaz, ezzel csak nyerhet a nagyérdemű. A partnereim, a zenede hallgatói egyébként már igazi profi énekesek, meghagyom számukra a nótázást. Viszont, a szöveghez hozzányúlhattam, mondhatni, kissé aktuálisabbá tettem. Például, a pálinka nagy barátja, Frosch annak idején azt mondta a főnökének, amikor ki akarta őt rúgni, hogy: no-no, védett korban vagyok, ez a válasz most úgy hangzik: no-no, nagyszülői „gyedes” vagyok.

További cikkek

Gyász

Romlik az állapota, gyászol Sas József özvegye

Tűz

Horváth Gréta felgyújtotta Meggyes Dávid ruháit

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

borsonline.hu

Megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szurkálta a kis Alexet

origo.hu

Ezzel a góllal nyert a magyar kézilabda-válogatott Portugália ellen - videó

zaol.hu

Összeütközött három autó Zalaegerszegen

nemzetisport.hu

Sznúker: Robertson fölényes győzelme a Masters döntőjében

vg.hu

Túlkínálat miatt lehet jó befektetés az ingatlan

life.hu

Pokorny Lia nem bírta lelkileg Babicsek Bernát temetését: a sírba helyezést nem tudta végignézni

ripost.hu

Tragédia a sípályán: Pár perc alatt szörnyethalt az 5 éves kislány

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor