Celeb

Halálos ágyán is slágert írt S. Nagy István

kbv

Létrehozva: 2019.02.11.

Az ötven feletti korosztály bulizó tömege töltötte meg szombaton kétszer is a kulturális központot. Az S. Nagy István-emlékest olyan népszerű volt, hogy akadt éltes rajongó, aki be akart szökni az előadásra.

Ritka manapság az olyan termékeny művész, mint S. Nagy István volt. Dalai ma is élnek, olyannyira, hogy nótái egyetlen este kétszer is telt házat vonzanak. Szombaton ötven pluszos, lelkes közönség töltötte meg a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központját, ahová olyan gyorsan elkeltek a jegyek, hogy egy esti ráadás előadást is csinálni kellett. A gálát a dalszerző 85. születésnapja alkalmából szervezte özvegye, Csongrádi Kata, aki a bevétel egy részét jótékony célokra ajánlotta fel.

A szépkorúak fergeteges hangulatot csináltak: együtt énekeltek többek közt Koós Jánossal, Szíj Melindával és Tarnai Kiss Lászlóval, és bár a helyszűke ennek egyáltalán nem kedvezett, az első sorban ülők még táncra is ragadtatták magukat.

Hogy S. Nagy István népszerűsége fikarcnyit sem kopott, annak ékes bizonyítéka, hogy voltak, akik jegy nélkül, a tömegben elvegyülve próbáltak meg beszökni az előadásra. Egy kisebb társaságot ki is kellett vezetni, amikor kiderült, a helyeikre szólnak jegyek, és megérkeztek a székek jogos birtokosai. 

A titok nagyon egyszerű: S. Nagy imádta a zenét és a közönséget, és ez a feltétel nélküli szeretet és alázat ma is átcseng dalain. Vakon és feltétel nélkül hitt a szerelem és a zene erejében. A dalszerző még halálos ágyán sem tudott lemondani hivatásáról, a kórházban töltött évek alatt is énekelt és írt – tudta meg a Bors.

– Nem csak dalokat írt és énekelt, egy stúdiót is berendeztünk neki a kórházi szobában – mesélte lapunknak a két telt házas koncert után Csongrádi Kata.

– Istvánt élete vége felé sokáig otthon ápoltam, orvos járt hozzá és ápolónő is segített. De egy idő után állandó keringési veszély lépett fel, sokszor volt életveszélyben itthon, nem tudtunk tovább otthon maradni, ezért állandó orvosi felügyeletre volt szükség. Végül öt évet töltött kórházban, de senki ne gondolja, hogy ez szomorú öt év volt – folytatta az énekes-színésznő, aki bulikat szervezett férje születésnapjára, névnapjára. Ilyenkor Koós János és Aradszky László énekelt a dalszerző betegágya mellett.

– Szellemileg aktív volt, fizikailag viszont nem. De ez nem akadályozta meg a munkában. Egymás melletti szobában feküdtek anyukámmal, és amikor megtudta, hogy a mamám elhunyt, mély depresszióba esett. Nem volt hajlandó sem enni, sem inni. Neki a zene volt az élet, így megírtam neki a Táncolj című dalomat, amitől azonnal jókedve lett. A klipfelvételen még ő dobolt nekem. A kórházban pedig felvettük a Lélekhíd című dalt is, ebben pedig velem énekel duettet – mesélte Kata.

S. Nagy Istvánt a legtermékenyebb magyar dalszerzőnek tartják. Írt szöveget többek közt az Apostolnak, az Omegának, Mary Zsuzsinak és Máté Péternek. A Neoton, az Edda, Koós János és  Katona Klári sem lett volna olyan sikeres nélküle. Csongrádi Kata 35 éven át volt a felesége. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27390_resized.jpg?avcount=1713987312
origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27400_resized.jpg?avcount=1713987312
origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158389_auto_resized.jpg
ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153858_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27396_resized.jpg?avcount=1713987312
origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155979_auto_resized.jpg
travelo.hu

Sziszegő, nyávogó madarat észleltek a Körös-Maros Nemzeti Park területén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159746_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb horrorbaleset a magyar főúton: a tűzoltók és a mentőhelikopter már a helyszínen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156236_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Curtis olyan képet rakott ki, amit Horváth Éva sem tudott szó nélkül hagyni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134896_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Hat hete nyertem a lottón – egy új szabály miatt egy fillért sem láttam”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/n9XenTjt0iIAButK3nyiJgRYZA-mGnGzl45IjTJrCo8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1YzY1YjhmYmUyZTQ1NWRhYjA0MTZjODJhYmMxYTUy.jpg
KÜZDELEM

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese