Celeb

Indián falu épült a Duna mellett

kbv

Létrehozva: 2019.01.27.

<p>Vadonatúj sorozatok premierjeivel és közkedvelt új évadaival erősítenek az év eleji szürke hónapokra a Viasat World-csatornák.</p>

Magyarországon forgatott, kosztümös történelmi sorozattal kezdi az új évet az Epic Drama csatorna. A Jamestown című szériából egyelőre három évad forgott, a valós eseményeken alapuló történet szerint az 1600-as évek elején, Virginiában járunk, ahol az Újvilág első kolóniája telepedik le. Az alapítás után 12 évvel, 1619-ben feleségjelöltek csatlakoznak az addigi, csak férfiak alkotta társasághoz, és ezzel egyetemben szerelem, vágy, hatalom, erőszak és a túlélésért folytatott küzdelem is megjelenik. A Jamestown készítői és szereplői közösen két BAFTA-díjat és egy Emmy-díjat gyűjtöttek be.

A forgatásért egy komplett várost és indián települést is felépítettek a brit tévések, akik három évadot is elkészítettek a Duna mentén. A díszletet a szabad ég alatt húzták fel, a jelenetekben egyértelműen felismerhető maradt a magyar táj, stúdiójelenetek alig kerültek a telepesek életéről szóló drámába. Jamestown egyébként a ma ismert Amerika első állandó angol települése volt, és Virginia gyarmat fővárosaként működött nyolcvanhárom éven keresztül.

A Viasat World csatornái közül a Viasat Nature az Élet: az első lépések című állatkölykös sorozattal készül. A sorozat dokumentaristája a David Attenborough mellett gyakorlatozó Patrick Aryee biológus, aki végigköveti, miként győzik le az élet első heteiben, hónapjaiban rájuk leselkedő veszélyeket és kihívásokat ezek az apró hősök.

A világháború 80. évfordulójának alkalmából a Viasat History január 21. és 27. között holokauszt-emlékhetet tart, például Aribert Heim: Mauthausen Doktor Halála, avagy Dr. Halál, a mauthauseni koncentrációs tábor egyik leggonoszabb kínzójáról készült dokumentumfilmmel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek