Celeb

Manipulált fotókkal villognak a sztárok - A Bors megmutatja a titkot

K. Sz.

Létrehozva: 2018.12.29.

Dukai Regina a fejét változtatta meg, Gáspár Győzike felfújta a karizmát.<br />

Hogy miként néz ki egy sztár valójában, manapság csak akkor tudnánk meg, ha személyesen látnánk. Ugyanis a tévében tökéletes sminkben, frizurában, ruhában jelennek meg, a közösségi oldalakon pedig a technika segítségével szépülnek meg.

A karácsonyi maratoni ebédek és vacsorák után 3-4 kiló plusszal ülünk a kedvenc fotelünkben, és a mobiltelefonunkon a közösségi oldalakon hazánk hírességeinek fotóit nézzük irigykedve. Hogy lehet ilyen vékony? Miért nincs rajta egy ránc sem? Mitől csillog így a haja? Tesszük fel a kérdéseket, mi­közben egyre rosszabbul érezzük magunkat a bőrünkben.

Pedig a valóság az, hogy semmi okunk az elkeseredésre, mert az, amit a Facebookon látunk, a legtöbb híresség esetében egy­általán nem a valóság. A digitális világban szinte bárki bárkivé változhat, túlsúlyos férfiak és nők pár gomb­nyomásra szupermodellek lehetnek, nem be­szélve arról, hogy egy-egy mobiltelefonba épített szépségszűrővel, más néven filterrel akár évtizedeket is lefaraghatunk az életkorunkból.

A kreált valóság mindenki számára szép és csillogó, még akkor is, ha tudjuk, sok köze nincs a mindennapi megjelenésünkhöz. A hazai és világsztárok szinte kivétel nélkül élnek a filterek és Photoshop programok sokaságával, fokozva a rajongók vágyakozását egy-egy reklámozott termék vagy csak a személyük iránt. 

Dukai Regina az utóbbi években a közösségi média felületeken lett véleményformáló, vagy­is influencer. Számos országos és világmárka arca, gyakorlatilag a napjai nagy részében ezeket képviseli, számos képet megosztva a közösségi oldalán a termékeikkel pó­zolva. Kollégáival ellentétben Regi a legnagyobb őszinteséggel vallotta be az országos influencernapon, hogy rengeteget dolgozik a képein, sőt még a saját testét is átalakítja a kívánt hatás érdekében. 

– Az elején nagyon sok privát, rossz minőségű képet raktam ki. Aztán rászoktam arra, hogy kidolgozom a képeket, ide már nem fér bele egy rosszabb minőségű fotó. A telefonomon rengeteg átalakító program van. Na­gyon sokat segítenek az olyan szituációkon, mint nemrég, amikor Debreczeni Zitával egy üzletben jártunk, ahol elvileg gyönyörű fények lennének, de valahogy mégsem tudsz jót fo­tózni. Fehéríteni kell a sárga falat, ami amúgy nem sárga, csak úgy tűnik. Nekem rendszerint laposabb a fejbúbom, azt egy picit meg szoktam húzni. Nem az Instagram különlegessége ez: 2002-ben volt az első fotózásom, ott is mindenkit retusáltak a fotósok, soha nem került ki egy újságcikkbe vagy címlapra egy retusálatlan fotó rólam – mesélte Regi. 

Zimány Linda:

– Rosszabb minőségű beautyfiltereket használhat. Arckiemelő filtert húzott a képre, szinte biztos, hogy ez egy eredetileg nagyobb kép volt, amire végül ránagyított. Lehetséges, hogy vékonyította is az arcélét, bár az lehet csak a póz és az ügyes smink eredménye, hiszen Linda legendásan ügyesen sminkel. A szem környéki karikáit teljesen eltüntette, valamint a leginkább kislányok körében népszerű mandulaszem alkalmazást is előszeretettel alkalmazza – mondta a Borsnak Pozsgai Brigitte blogger.

Regivel ellentétben Csősz Bogi sokkal inkább a természetességre esküszik. A Viasat 3 Feleségek luxuskivitelben című műsorának sztárja üzletasszonyként és tévés személyiségként is igen aktív résztvevője a legnagyobb közösségi felületeknek. Bogi maga sem tagadja, hogy szokott kisebb változtatásokat eszközölni a ké­pein, ám vannak olyan határok, amiket sose lépne át. 

– Sokszor készül az emberről egy előnytelen fotó, rosszak a fények vagy nem úgy sikerült a smink. Ezeken szoktam segíteni egy-egy filterrel, például ilyen, ha az ember egy kép szélére kerül, ami mint tudjuk, teljesen más alakot ad. Az irreális szűrőket és photoshoppolásokat azonban nem érzem magamhoz közel: sose végeztek rajtam plasztikai beavatkozásokat, vállalom a testem, nem szedetek le magamról fölös kilókat, és nem szeretném, ha az arcom olyan hatást keltene egy-egy fotón, mintha szépészeti műtéteken estem volna át.

Gáspár Győző

– A karját felpumpálták, az árnyékok és a világítás sem stimmel. Nagyon furcsán photoshoppolták ezt a képet, a fej és az altest nincs összhangban se fényben, se bőrszínben, se a has környékével, amit meg mernék kockáztatni, hogy valaki másé – elemezte a fotót Pozsgai Brigitte.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek