A királynő cukrászséfje elárult néhány titkot a brit királyi család karácsonyi édességfogyasztási szokásairól, ahogy arról is, a Buckingham palotában mindig elfoglaltak a cukrászok, de az ünnepi időszakban ez hatványozottan igaz. Kiderült, hogy II. Erzsébetéknél is a klasszikus sütemény, a mézeskalács a legnépszerűbb, amiből ilyenkor jócskán fogy.
Ezt hagyományos recept szerint készítik a palota cukrászai, de azért néhány trükköt elárultak ezzel kapcsolatban. Mégpedig azt, hogy a tésztát egy éjszakán át pihentetik a sütés előtt, majd miután formára vágták, még a hűtőbe is beteszik egy órára, hogy biztosan megmaradjon az alakja. A sütésre csak ezután kerül sor. Ezután pedig jöhet a máz, amivel még személyesebbé válnak a sütik, és aztán persze egy részük díszként a karácsonyfán landol.
II. Erzsébet azonban nem csak a mézeskalácsot szereti, hanem a hagyományos brit mince pie is a kedvencei közé tartozik, de a Buche de Noël, azaz a karácsonyi csokis fatörzstorta is az elsők között szerepel.
#DYK Royal Pastry chefs will create over 1,200 mince pies for each of the festive receptions held at the Palaces this Christmas? Get the recipe here: https://t.co/kQrORQ9g5L pic.twitter.com/BLxUfTSRHc
— The Royal Family (@RoyalFamily) 2018. december 17.
(via Today)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.