Celeb

Barta Sylvi: Soha nem voltam még ilyen boldog

Bors

2018. december 1. szombat 12:00

Tizennyolc év után hívta vissza a TV2, hogy újból időjárás-jelentő legyen. Meglepődött a felkérésen, kíváncsi volt, kinek jutott eszébe.

Milyen érzés újból kamera előtt állni?

Nagyon jó, egészen más, mint annak idején. Most szerelemből csinálom, akkor a karrierem kezdetén, az volt az életem. Most csak az egyik része, amit szívesen csinálok. Boldoggá tesz a családom, a férjem, a lányaim, az edzői munkám és a televízió.

Mind fontos, mind szeretem. Más érett, felnőtt fejjel televíziózni. Most minden napot ajándéknak élek meg. Nem tudom, meddig tart, de röpködök. Példát mutatok a gyerekeimnek, és más nőknek, hogy bármikor újra lehet kezdeni.

Tetszik a lányainak?

Az, hogy a tinédzser gyerekeim látnak, pluszfelelősség, kihívás. Szeretnék megfelelni a meteorológusoknak, a nézőknek, hogy a korrekt információkat érthetően adjam át, és a lányaimnak, akik kritikus szemmel néznek.
Ez újszerű élmény.

Megkérdezte, miért hívták vissza?

Természetesen. Az elmúlt évben Reisz Andrásnak nem volt váltótársa. Ő javasolta, hogy hívjanak engem vissza. Kiderült, hogy már gyerekkorában nézett a tévében, azt hitte, meteorológus vagyok. Megdöbbent, amikor kiderült, hogy nem. Később Kőhegyi Anna, a Mokka főszerkesztője keresett régi nézettségi adatokat, megkérdezett régi kollégákat, hogy milyen volt velem dolgozni, ezek alapján hívott vissza. Boldog vagyok, hogy egy kis hezitálás után igent mondtam.

Miért hezitált?

Mert békés életem volt. Családanyaként is sok a teendőm, és a betegségem kapcsán edző lettem, tartok gerinctornát, zumbaórát, alakformáló edzést. Sérült gyerekekkel is foglalkozom, nem unatkoztam. Hezitáltam, belevágjak-e olyanba, amit csak szívvel-lélekkel lehet csinálni? A családom győzött meg, hogy ez jó lesz nekem. A férjem, a gyerekek mellém álltak, mindenki teszi a dolgát, hogy a televíziózás beleférjen. Örülnek, hogy anya a televízióban dolgozik, jók a visszajelzések, és látom, hogy jó hatással van rájuk az önállósodás.

Nemcsak edző lett az artritisz miatt, hanem az Arthritis Alapítvány nagykövete is. 

Csak akkor mertem belevágni, amikor jobban lettem. Ebben a betegségben szenvedek, illetve hál’ istennek már nem szenvedek, de érintett vagyok. A lelki állapotomra jó hatással volt, hogy segíthettem másokon.

Jó volt orvostalálkozókon részt venni, betegekkel tapasztalatot cserélni.

Az elmúlt egy-két évben kevesebbet foglalkoztam ezzel, de a mai napig kikérik a véleményem. Én is tanácstalan voltam évekig, iszonyatos fájdalmakkal éltem, ezért szívesen segítek. Most teljesen jól vagyok, pedig ez gyógyíthatatlan. Soha ilyen egészségesnek nem éreztem magam. Hetente háromszor többórás kemény edzést tartok. A lánykori karcsúságom megmaradt. Ez reményt adhat a szenvedőknek, hogy sikerülhet kilábalni belőle.

Miért hagyta abba a tévézést?

A család miatt. A férjemmel szerettünk volna gyerekeket, és az élet úgy hozta, hogy nem fért össze a kettő. Elvesztettünk egy kisbabát, és akkor döntöttem úgy, hogy semmi más nem érdekel, csak hogy egészséges gyerekeket hozzak a világra. Ha ez másként nem megy, akkor lemondok a televíziózásról. Visszavonultam, és jól döntöttem. A jó Isten megsegített, és gyorsan jöttek a lányok, Zsófi és Dorka. Voltak nagyon nehéz időszakok, de végigverekedtem magam mindenen, aztán a sors megajándékozott azzal, amiről gyerekkoromban csak álmodtam. Soha ilyen boldog nem voltam.

További cikkek

Fájdalom

Babicsek Bernát édesanyja: Naponta visszajárunk a házba, ahol a fiam meghalt

Fájdalom

Könnyekben tört ki Babicsek Bernát édesanyja, ezt mondta a tragédia után

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban

mandiner.hu

Órákon át egyeztetett Bajnaival egy londoni étteremben Márki-Zay

teol.hu

Halálos kimenetelű és személyi sérüléssel járó baleset is történt csütörtökön

origo.hu

Egy kattintással némíthatóvá válnak a Chrome fülei

nemzetisport.hu

NB II: a DVTK tovább erősített, a Vasashoz viszont nem érkezett nagy név a télen

vg.hu

Már egy ideje terjedt a koronavírus, mire észrevettük

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

borsonline.hu

Madonna ismét elfelejtette, hogy 63 éves: csipkebugyiban mutatta meg formás fenekét

life.hu

Young G Béci elszólta magát Kulcsár Edina válásáról: ő másképp tudja a történetet

origo.hu

EMMI: Törvénytelen a hétfői pedagógussztrájk