Celeb

Ambrus Attila: félek, taxiban születik meg a gyerekem

K. K.

Létrehozva: 2018.12.22.

Ittas vezetés miatt tíz hónapra bevonták az egykori bankrabló jogosítványát. Veszélyeztetett terhes felesége heteken belül szül. Csakhogy a kórház hatvan kilométerre van az otthonuktól, így Ambrus attól fél, hogy első gyermeke taxiban fog világra jönni.

Forrás: Czerkl Gábor

Noha jogosnak tartja a bíróság döntését, mégis méltányossági kérelmet nyújtott be Ambrus Attila, aki a kedvezőbb ítélet reményében még azt is felajánlotta, hogy elmegy utcát söpörni. Persze ez a testületet kicsit sem hatotta meg, így az ittasan vezető egykori bankrablót kétszázezer forintra bírságolták, és tíz hónapra a jogosítványát is bevonták, ami elég rosszul érintette. 

– Tudom, hogy hibáztam, elismerem. Nem is akarok mentegetőzni, vállalom a tetteimért a felelősséget. De tíz hónap jogosítvány nélkül? A feleségem ve­szélyeztetett terhes, januárban születik az első gyermekem. És őt ki fogja majd a kórházba vinni, ami hatvan kilométerre van az otthonunktól? – tette fel a költői kérdést Attila, aki a kedvezőbb ítélet reményében még azt is felajánlotta, hogy társadalmi munkát végez.

– Bánom is én, elmentem volna utcát söpörni vagy fizetek több pénzt, fő, hogy biztonságban tudjam a feleségemet és a gyermekemet. Még fogalmam sincs, hogy mit kezdek, ha megindul a szülés. Az én gyerekem biztos, hogy nem egy taxiban jön majd világra! Pedig lássuk be, benne van a pakliban, hogy az egyórás autóút alatt születik meg a kislányom… – aggódik a leendő apuka, akinek többen is segítő jobbot nyújtottak.

– A környékbeliek bedobták a postaládánkba a névjegykártyájukat, különböző üzeneteket hagytak nekünk, és biztosítottak minket arról, hogy bármikor számíthatunk rájuk, ha kell, bármelyikük beviszi a feleségemet a kórházba. Nagyon jólesik, hogy ennyien kiállnak mellettünk, és segítenek nekünk.

– Ha nem akarom, hogy taxióra-ketyegésre szülessen a gyerekem, akkor kénytelen vagyok élni a lehetőséggel, hiszen jelen pillanatban nincs más esélyünk. Nyilván nem fogok a volán mögé ülni így, hogy elvették a jogosítványomat, nem akarok még nagyobb bajt hozni magunkra. Épp elég fejfájást okoz ez most nekünk, de eddig is megoldottunk mindent, ezt is meg fogjuk.

Most pálinka miatt került rendőrkézre

Az egykori Viszkis rabló ezúttal két kupica pálinka miatt került rendőrkézre. Ambrus Attilát még júniusban egy háromnapos rendezvény után kapták ittas vezetésen a szegedi rendőrök. Attila az állítása szerint azért ült volán mögé, mert szombatról vasárnapra virradó éjjel át akarta vinni az autóját a szálláshelyére, hogy ott egy őrzött parkolóban biztonságban tudhassa, csakhogy menet közben a rendőrök megállították, a szonda pedig azonnal kimutatta, hogy alkoholt fogyasztott. A jogosítványát már a helyszínen elvették, később pedig vádat is emeltek ellene. Kétszázezer forintra bírságolták, és 10 hónapra eltiltották a vezetéstől.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek