Celeb

A focibíró kulisszatitkai: Labda törte el Stallone ujját Budapesten

Gergely Gábor

Létrehozva: 2018.11.03.

Meglepetésként érte a játékvezetéstől visszavonult sípmestert, amikor felkérték a Menekülés a győzelembe című film futballbírói szerepére. Több száz alkalommal vezetett mérkőzéseket, mégis  nagy izgalommal készült a forgatásra, hiszen mint mondta, nem mindennap találkozhat az ember világhíres színészekkel vagy éppen Pelével, a brazil labdarúgócsillaggal. Természetesen ő is megkapta a forgatókönyvet, amely egy képzeletbeli második világháborús focimeccset dolgozott fel, és Sylvester Stallone játszotta az egyik főszerepet.

– Meglehetősen ügyetlen ka­pus volt Stallone – emlékezett Tátrai László. – Jószerivel csak akkor tudott hárítani egy lövést, ha a labda telibe találta. Még a statiszták is röhögtek a nézőtéren, amikor meg akarta fogni a labdát, a társak pedig tanácsokat is osztottak neki, kérje meg a kellékest, varrjon fület rá, akkor talán egyszerűbb lesz megfogni – mondta mosolyogva. – Persze, a színész nagyságát bizonyította, hogy a rengeteg buktató ellenére is pazarul játszotta el a fogoly kapus, Robert Hatch szerepét.

Stallone a forgatások szünetében kondiedzéseket végzett, súlyzókat emelgetett, sőt az angol világbajnok kapus, Gordon Banks is foglalkozott vele, igaz, nem sok eredménnyel. Egyszer olyan ügyetlenül nyúlt a labdához, hogy eltörte az egyik ujját, máskor pedig a bokája sérült meg. Egyébként állandóan panaszkodott a profi futballistákra – Pelé, Bobby Moore, Ardiles, Deyna –, hogy nem kímélik, nem vigyáznak rá és retteg a komolyabb sérüléstől. A forgatás után azt nyilatkozta, nehezebb küzdelem volt számára a kapus szerepe, mint Rockyé.

– A legközvetlenebb és a legsegítőkészebb partnerem Michael Caine volt, igazi úriemberként viselkedett a forgatás alatt – mondta Laci bácsi. – Nekem is tanácsolta, viselkedjen úgy, mintha igazi meccset vezetnék, hiszen csak így lesz hiteles a „színészi” játékom. Igaz, egyszer nála is elszakadt a cérna, ugyanis Stallone több mint három órát késett a pályáról, mert papírra kellett vetnie a Rocky III. forgatókönyvének egyik epizódját. 

– Pelé viszont úgy játszott, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva – mondta a volt labdarúgó játékvezető. – A filmbe is becsempészett egy-két olyan zseniális trükköt, amitől a még kissé nagyképűnek tűnő Stallonénak is leesett az álla.

A mesterterv

A Menekülés a győzelembe című filmet 1980-ban forgatták Magyarországon, a főbb szerepeket Stallone, Cain és Pelé mellett Max Von Sydow és Gera Zoltán alakította. A történet a második világháború alatt megszállt Párizsban játszódik, ahol a brit és amerikai hadifoglyokból a nácik futballcsapatot szerveznek, a foglyok azonban szökésre akarják felhasználni a felbolydulást.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178630_auto_resized.jpg
origo.hu

Ha már a Real Madrid nem tudta, a Bayern megverte önmagát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27637_resized.jpg?avcount=1714572911
origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176315_auto_resized.jpg
vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174011_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174580_auto_resized.jpg
vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27638_resized.jpg?avcount=1714572911
origo.hu

A pornómodell Molnár Anikó még több pénzt akar keresni a meztelen képeivel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178986_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Eltűntek a közös fotók, baj lehet a korábbi Fradi-sztár házasságával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714572911
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27640_resized.jpg?avcount=1714572911
magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/9QIBOiJ7AXeHPWbbWGoTIPkft4r2LpRLjqASJnrh7dM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE1YTVmMDdhMzZkYjQ4ZDQ5OWQ1NWM1ODVmMmE0Yzky.jpg
Fogyás

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/MTqvCw60NL8VKeBvUWercnSbpUg_6yRFvl8xp68sTo4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0ZjU2OGNjNTA1MzQ0MjdhNWFjMWYyMzU0MGEyZTZj.jpg
Királyi család

Friss hír érkezett Katalinról: így érzi most magát a nagybeteg hercegné