Celeb

Nem hiszi el: Csajt is fogott zenéjével a visszatérő Szinti Boy

Lovas Bálint

Létrehozva: 2018.10.27.

<p>Csaknem 15 év telt el, hogy az ország megismerte a Balázs Show-ból Szinti Boyt. Szintetizátorjátékával, hangjával és háttértáncos édesanyjával lett legenda. Meglátogattuk.</p>

A fővárostól három órát autózunk Tiszakarádra, Borsod-Abaúj-Zemplén keleti végébe. A falu utolsó utcájának közepén  stílusosan tetőtől talpig farmerban áll Szinti Boy. Arcán félmosollyal, orrán a védjegyévé vált szemüveggel szalad be a szintiért a házba. Egy gyors ölelés édesanyjának, és indulunk a művházba.

A postás előre köszön

– A kilencvenes években tanultam meg szintetizátorozni. Nem jártam énektanárhoz, sem zeneiskolába, mindent teljesen magamtól, autodidakta módon, a hallásom után sajátítottam el – magyarázza a kocsiban összetéveszthetetlen hangján a most 43 éves férfi. Tiszakarádon egytől egyig mindenki ismeri. A postás előre köszön neki, a kocsmában mindenkivel jóban van, a faluház vezetője szó nélkül ad egy termet néhány szám erejéig.

– Nem csak itthon ismernek, az egész országban, mint a rossz pénzt – mondja nevetve Tibor. 

– Anno a műsorba én jelentkeztem, szerettem volna kipróbálni a tehetségemet. Hatalmas sikerem volt, rengetegen telefonáltak utána, az utcán is leszólítottak, mondhatni sztárként kezeltek. Mindenki fotózkodni akar. Többször kértek már autogramot is.

Csak a szintizésből él

Kevesen tudják, de a Szinti Boy előtt sokáig más művésznéven szólították.

– Korábban Techno Csávónak neveztek, de a Szinti Boy névvel futottam be igazán – emlékszik vissza. – Miután YouTube-sztár lettem, rengeteg fellépé­sem volt országszerte. Az első szintimet még kaptam, aztán vettem egyet nagyon drágán, de azt sajnos ellopták, amikor elaludtam az egyik vasútállomáson. A jelenlegi hangszeremet szintén kaptam. Főként mulatós és retroslágereket játszom, van egy egész repertoárom. Legtöbbször harmincperces, de akár egyórás fellépéseket is vállalok.

A Zagyva Tiborként anyakönyvezett férfi a most 75 éves édesanyjával és az egyik bátyjával él szerény körülmények között. Korábban a helyi szövőgyárban dolgozott anyukájával egyetemben, de amióta bezárt, nem igazán talál munkát. Manapság a ház körüli munkákkal és a zenéléssel telnek a mindennapjai. Évekkel ezelőtt voltak állataik is, de már azok sincsenek.

Visszatért a válogatón

Fia háttértáncosaként Ilonka nénit is megismerte az ország. A műsor után el-elkísérte gyermekét fellépni, de egy lábtörés miatt az elmúlt években már csak nagyon nehezen mozog. A tánc elképzelhetetlen.

Szinti Boy jelenleg másodvirágzását éli, nemrég ugyanis szerepelt az X-Faktor válogatójában. Nem jutott tovább, de azok is megismerhették, akik annak idején még túl fiatalok voltak.

– Egy csomó mindent köszönhetek az ismertségnek, az egyik fellépésemnek hála még egy ba­rátnőt is sikerült szereznem. Ő azon a településen, pont a szomszédos házban lakott, ahol zenéltem. Egy ideig elvoltunk, aztán véget ért a románc – idézi fel.

Tibor néhány perc alatt összerakja a hangszerét, aztán belekezd a szállóigévé vált beköszönésbe, s a világ véget ér: „Helló, sziasztok! Szinti Boy vagyok, alias Zagyva Tibor Tiszakarádról. Na, majd most én megmutatom a világnak! Kocsmában tévé felhangosít, háttérzaj leszáll!” 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek