Lekvárban utazik Lovasi András

Lekvárban utazik Lovasi András

lekvár
PUBLIKÁLÁS: 2018. október 16. 11:00
kbv

Gyerekkora óta van egy „kertész része”, biológusnak és zoológusnak tanult volna szívesen, de még a földrajzszakról is eltanácsolták Lovasi Andrást.

A Kispál és a borz, valamint a Kiscsillag frontembere ötvenen túl valósítja meg gyermekkori álmait: szőlőt vásárolt és bort készít. De nem csak a dugós, a csavaros tetejű üvegekbe is jut András terményeiből: új vállalkozásában ugyanis lekvárt is készít, befőz, gyümölcslevet palackoz.

– Már a 80-as években domb­ágyásos műveléssel foglalkoztam apámék telkén. Persze nem működött, de azért megpróbálkoztam a biogazdálkodással 14 évesen. Azóta is szerettem a földet túrni.

Most is egész délelőtt diót szedtem, azért fekete a kezem – mesélte és mutatta András a Forbes Flow rendezvényén, ahol az is kiderült, ez a kezdetleges telekvégi ágyás már rég kinőtte magát.

A zenésznek jelenleg két telke is van Pécs környékén, és saját márkája is fél éve. Az LA Gardens azonban még ennél is több András számára: az egyik telken lévő földház zenei stúdióját szeretné „falusi szállodaként” hasznosítani, hogy elvonulni vágyó zenészek alkothassanak benne.

– Nem lakom már ott, mert felköltöztünk néhány évvel ezelőtt Budapest környékére. Eddig is művelgettem ezt a területet, de most megpróbáljuk picit a hobbit és az üzletet összekötni – magyarázta a rendezvényen András, hozzátéve, nem csak a földtúrásból veszi ki a részét: a lekvárfőzésben is jeleskedik.                

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.