Celeb

Legyen Ön is milliomos! – Más lesz Gundellel, mint Vágóval

Kisgyőri Kata

2018. október 20. szombat 15:00

15 kérdés, 3 segítség, 40 millió forint és Gundel Takács Gábor. Noha a népszerű televízióst már számtalan vetélkedőben láthattuk, a Legyen Ön is milliomos! kvízmesteri székét most először foglalja el.

Forrás: Knap Zoltán

Több mint tizennyolc évvel ezelőtt, 2000 februárjában mutatták be először hazánkban az egész világot meghódító kvízműsort, a Legyen Ön is milliomos!-t, amit az egykori professzor, Vágó István tett legendássá. A műveltségi vetélkedőt később Fábry, majd Friderikusz Sándor vezette az RTL Klubon, a TV2 azonban hamarosan Gundel Takács Gáborral tűzi újra műsorra. Az újdonsült kvízmesterrel a vetélkedőről, a hazai műsorpiacról, a lexikális tudásról és nagy elődjéről beszélgettünk.

– A műsor még rendkívül kezdetleges állapotban van, jelenleg a castingok és az előkészületek zajlanak. Az, hogy mikor tűzik műsorra, a TV2 döntése, erről még én sem tudok nyilatkozni – kezdte a Borsnak a Legyen Ön is milliomos! újdonsült kvízprofesszora, Gundel Takács Gábor, akiben rengeteget kérdést vetett fel a megkeresés.

– Noha kétségkívül örültem, hogy rám gondoltak, mégis sok minden átfutott az agyamon az ötlettel kapcsolatban. Elsősorban az, hogy ez egy nagyon népszerű, és komoly műsor, amit Vágó István vitt sikerre, és vajon hogyan tudom megugrani, hogy ne csak egy utánzat, hamisítvány legyek. Vágót másolni ugyanis kész öngyilkosság! Tehát a lecke fel van adva, de azt hiszem, meg fogom tudni oldani, ezért is vállaltam el a felkérést – ismerte be a televíziós.

– A másik, ami felmerült bennem, hogy a mai világban hol van helye a hazai műsorpiacon egy ilyen műveltségi, alapvetően verbális játéknak, hiszen ma már a klasszikus értelemben vett műveltség egyre kisebb, és egyre kevésbé fontos, mint annak idején. Ezekre a kérdésekre majd nyilvánvalóan csak a székben ülve fogok választ kapni – magyarázta a műsorvezető, aki 1500 vetélkedővel és megannyi műsorral a háta mögött ma­gabiztosan és felkészülten vág neki az új kihívásnak.

– Amikor a kérdésírók elkészülnek, megkapom a kérdéseket, hogy magam is fel tudjak készülni. Bár igyekszem folyamatosan olvasni, fejleszteni és képezni magam, mégis ez egy teljesen más jellegű fejtágítást igényel, mint amit egyébként a saját magam trenírozása érdekében folytatok. Olvasó családban nőttem fel, számomra rendkívül fontos az intelligencia, a tudás és az ismeret, ilyen szellemben próbálom nevelni a gyerekeimet is, az azonban, hogy kinek mekkora a lexikális tudása, kevésbé érdekel, mint az, mennyire tapasztalt, bölcs.     

További cikkek

Szerelem

Szakítás? Megszólalt Molnár Anikó, miután törölte a párjával közös fotókat az oldaláról

Villantás

Tóth Andi olyan tangás képet mutatott, még a Nagy Ő sem hagyta szó nélkül

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: íme, Máthé Dominik győztes gólja – videó

888.hu

Budapest: lányok csókolóztak az iskolapadban tanórán

life.hu

Bekeményítettek: itt februártól oltási kötelezettséget vezetnek be a 18 év felettieknek

mandiner.hu

Jeszenszky Géza: Antall József grafikonnal magyarázta el, hogyan tud egy férfi örömet szerezni egy nőnek

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

origo.hu

Meggátolja a sütis követést az androidos Firefox Focus

vg.hu

Földrengés rázta meg Görögországot és Pápua Új-Guineát is

life.hu

Feladta a küzdelmet: meghalt a magyar sportoló

borsonline.hu

Lekapcsolták a gépekről Hannát, három gyermeke maradt árván

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Portugália–Magyarország élőben az NSO-n!

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti