Celeb

Süketsége miatt tette le a gitárt Szörényi Szabolcs

GG

2018. szeptember 28. péntek 05:30

<p>Bécsben ünnepelte hetvenötödik születésnapját a legendás Fonográf együttes basszusgitárosa. Felesége, Rosta Mária lepte meg a kirándulással a zenészt, aki hat esztendeje, mióta jobb fülére teljesen megsüketült, jóformán ki sem lép otthonról. </p>

Nyugdíjasként, teljes nyugalomban tölti napjait a művész, még a városba sem megy be szívesen. Otthon, a családi ház kertjében ol­vas, vagy ha hű­vösebbre fordul az idő, a szobában zenét hallgat. Nem vágyik a nyüzsgésbe, kerüli az embereket, és a hangszerét sem veszi elő már.

– Legutóbb, és szerintem utoljára, a februári Fo­nográf-koncerten fogtam gitárt a kezembe, bevallom na­gyon sokat kivett belőlem a fellépés. Kevesen tudják, illetve talán csak a banda tagjai, hogy a normálishoz képest egy hanggal lejjebb játszottam a nótákat. El is döntöttem, többé nem lépek színpadra, süketen nem lehet zenélni. Pedig a zene az életem, és biztosan hiányoznak majd a srácok is.

Sokan azt gondolnánk, hogy a zenész, aki a hatvanas évek, a legendás Illés korszaka óta aktívan muzsikált, a koncertek hangterhelése, a hangosítás miatt vesztette el a hallását, pedig nem ez volt az ok. 

– Nem, úgynevezett orvosi sü­ketségem van, amit már ennyi idő, hat év után gyógyítani sem lehet – árulta el Szabolcs, aki feleségével kihasználta a ritka alkalmat, hogy együtt végre ki­mozdultak otthonról, és persze a Kossuth-díjas zenész születésnapját is megünnepelték. Rengeteget sétáltak, újra rácsodálkoztak a kirakatokra, hiszen nem is emlékeztek arra, hány esztendő telt el azóta, hogy külföldön jártak. 

– Jókat és sokat ettünk, és természetesen többször is koccintottunk az egészségemre. Kicsit be is rúgtunk – mesélte Szabolcs  –, de gondolom, ez belefér egy születésnapi ünneplésbe. Most már sietünk haza, nagyon vá­gyom egy kis nyugalomra.

Pedig a bulizásnak még nincs vége, ugyanis a Szörényi család a hét végén újra összejön. Tízen ülik majd körül az asztalt, hi­szen a teljes Szörényi-klán tiszteletét teszi Szabolcséknál. Ott lesz Levente és a fia, Örs, Szabolcsék két lánya és persze a négy lányunoka.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy hűtőt is elláthat energiával az Anker hordozható energiaállomása

borsonline.hu

Három fiatal halt meg egy horror balesetben Fejér megyében

borsonline.hu

Kiderült, Shane Tusup valóvilágos szőkeséget csókolt az éjszakában

mandiner.hu

Orbán Viktor Tusványoson mondja el véleményét az orosz-ukrán háborúról

ripost.hu

Érzéki sztriptíz, teljesen meztelenre vetkőzött a teraszon a bomba testű üzletasszony

hirtv.hu

Már magánnyomozóval is beszéltek a Kispestről eltűnt fiú szülei

borsonline.hu

Egy árva poszt miatt esett egymásnak az egykori sztárpár

travelo.hu

Tesztelték! Ezeken a horvát strandokon a legtisztább a tenger

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: brutális vihar közelít hazánk felé

borsonline.hu

Ők a legjobbak: 3 csillagjegy, akik megszépítik az életet

További cikkek

Szexi

Erotikus fotózást vállalt be a TV2 sztárja, videó is készült közben

VITA

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért