Celeb

Ritka műkincsekre vadászik Budapesten Schwarzi

Bors

Létrehozva: 2018.08.17.

Míg az egyik Andrássy úti luxusüzletbe nem engedték be a szigorú szabályok miatt, addig egy körúti antikvitásban még körbe is vezették a Terminátort, aki élénken érdeklődik a régiségek iránt.

Nagy port kavart a Bors szerdai cikke, amelyben megírtuk, hogy Arnold Schwarzenegger kedden dél körül nem jutott be egy Andrássy úti luxusbutikba az üzlet szigorú szabályzata és kissé figyelmetlen biztonsági őrei miatt, akik nem is­merték fel a ha­zánkban forgató világsztárt.

A cikkre rengeteg olvasó reagált, és az általános vélemény szerint az lett volna a legkevesebb, hogy az ajándék csokoládé he­lyett a bolt vezetése azzal engeszteli ki a hírességet, hogy lehetőséget ad neki a vásárlásra.

Lapunk megadta az esélyt a Gucci Budapestnek a javításra, ám szerdán már a bemutatkozása után rárakták a telefont munkatársunkra. A heves reakcióból arra lehet következtetni, hogy a bolt vezetőit felzaklatta, hogy egy világsztár orra előtt csapták be az ajtót. 

Ahogy korábban is írtuk, a Terminátor egyáltalán nem rejtőzködik Budapesten, itteni kalandjai lassan legendássá válnak, hiszen egy kis szerencsével bármelyik pesti járókelő könnyen összefuthat vele. Megtudtuk, hogy Schwarzi kedden nemcsak luxus divatholmik után kutakodott, hanem egy Szent István körúti régiségüzletben is járt, ahol valódi ritkaságokat keresett.

– Teljesen váratlanul érkezett, többedmagával, kerékpárral, és természetesen azonnal felismertük és köszöntöttük őt annak rendje és módja szerint – meséli a Borsnak a találkozó történetét a Szent István Antikvitás üzletvezetője, Bocskai Péter, aki elárulta azt is, hogy Schwarzenegger milyen benyomást tett rájuk.

– Nagyon pozitív, közvetlen és barátságos volt, nagyjából húsz-harminc percet tölthetett a háromszintes üzletünkben. Előbb körülnézett, és mi is körbevezettük, illetve egy-két olyan tárgyról is beszélgettünk, amely felkeltette az érdeklődését. A ritkább, érdekesebb darabok érdekelték, nézett műtárgyakat és bútorokat is. Nem vásárolt semmit, de úgy váltunk el, hogy szeretettel visszavárjuk őt, és bár nem ígérte meg, de bízom benne, hogy jól érezte magát nálunk – mondta az üzletvezető. A BÁV-üzlet egyébként cikkünk után, finoman fricskázva a Gucci boltot, közösségi oldalán közzétett néhány képet a látogatásról, ezzel a kísérő szöveggel: „Hozzánk könnyen bejutott.”

Valószínűsíthető, hogy Schwarzi nem befektetésként tekint a régiségekre, mert antik tárgyak, bútorok között szereti élni az éle­tét, a korábbi, otthonában készült fényképeken is számos értékes berendezési tárgy látható. A 12,5 millió dollárért (3,5 milliárd forintért) eladott Los Angeles-i házában sem vetette meg a ritkaságokat, elsősorban XVIII-XIX. századi bú­torokkal rendezte be, és műtárgyakkal vette körül magát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek