Celeb

Női mellek miatt jelentették fel Harsányi Leventét és Szabó Győzőt

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2018.08.18.

Felháborodott egy hallgató azon, hogy a Petőfi Rádió reggeli adásának műsorvezetői a női melleken élcelődtek. A médiahatóságnál panaszolta be Harsányi Leventét és Szabó Győzőt.

Forrás: Fórika Attila

Harsányi Levente és Szabó Győző Talpra magyar! című műsorát a Petőfi Rádió hullámhosszán reggelente több tízezer ember hallgatja. A két műsorvezető könnyed viccelődése sokakat szórakoztat, de úgy tűnik, a héten túllőttek a célon: a női melleket osztályozták, és harsány kacaj közepette például kirabolt hátizsákhoz, vizslafülhöz és bevásárlószatyorba dobott vasgolyóhoz hasonlították a női mellet.

A megalázó kategorizáláson nem mindenki mulatott olyan jól, mint a műsorvezetők: egy hallgató panaszt tett az emberi méltóság megsértése, és kiskorúakat veszélyeztető tartalom miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál. A hivatalnak harminc napja van kivizsgálni az esetet.

Az egyik műsorvezetőt, Harsányi Leventét a Balatonon értük utol, s bár nyilatkozott lapunknak, később visszavonta szavait, és helyette az MTVA adott ki közleményt a női mellek körüli botrányról: Elnézést kérnek a Talpra magyar műsorvezetői címmel.

„Nagyon sajnáljuk, ha bárkit megbántottunk adásbeli meggondolatlan mondatainkkal. Mindig tisztelettel tekintünk a hölgyekre, ezért is fájó, hogy így félrecsúszott néhány szerencsétlenül megfogalmazott gondolatunk. Fiúkként, férjekként és lányos apákként elnézést kérünk minden megbántott hölgytől. Harsányi Levente és Szabó Győző.”

A pszichológus szerint sokakban szorongást kelthet, ha gúnyt űznek a nem tökéletes testrészükből.

– A mell a szoptatás szerve, ami pont attól lesz tökéletlen, hogy egy tökéletes dolgot, gyermeket táplál – mondja lapunknak Csehák Hajnalka pszichológus. – Ha nem személyesen bántanak valakit, csak általánosságban űznek gúnyt, az nincs olyan nagy befolyással a pszichére, mint ha személyesen gúnyolnák ki, de még így is komoly károkat tud okozni az önértékelésben. Arról nem beszélve, hogy egy ilyen műsor hallatán sokakban felmerülhet a plasztikai beavatkozás lehetősége, ami nem a legjobb megoldás. Nem szabadna gúny tárgyává tenni azt, ami természetes. 

Kapcsolódó jegyzetünk itt olvasható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek