Celeb

Senki sem ment el Paudits halotti torára

Bors

Létrehozva: 2018.07.09.

Barátja szerint kijárt volna a Jászai-díjas művésznek a megemlékezés, amit saját éttermében tartott. Egyedül. De egy barát nem adja fel.

Forrás: Hatlaczki Balázs

El van keseredve Paudits Béla barátja, Lajsz András, mert hiába szervezte meg, senki nem ment el a művész temetése utáni halotti torra. Hivatalosan ugyan mindenki elbúcsúzott tőle a Farkasréti temetőben, de az utána szervezett koccintásra végül nem került sor. Pedig úgy érzi, ő mindent megtett érte, saját éttermében, a Pozsonyi úton látta volna vendégül a gyászolókat. A temetés előtti napokban elment a TV2 Mokka című műsorába is, hogy minél többen értesüljenek a tervéről.

– Már a temetés előtt is el voltam nagyon keseredve, mert senki nem reagált a hívásomra. Akinek csak tudtam, szóltam, örültem volna, ha a Madách Színház képviseletében, amely saját halottjának tekintette és a temetést intézte, valaki eljött volna. Jó lett volna a búcsúztatás után egy kicsit beszélgetni, feleleveníteni a régi emlékeket néhány szendvics és borozgatás mellett. De nem adtam fel, össze fogom hozni, mert Bélának ez kijár. Már beszéltem a lányával, Emíliával is, ő azt mondta, benne van. Ha lesz, biztos, hogy eljön. Utána megyünk el Ozorára, ahol a hamvait édesanyja mellett örök nyugalomra helyezték. Tudni akarom, hol van a sírja – mondta lapunknak a koktélkirály.

Megkerestük Paudits Emíliát, hogy megkérdezzük arról, eljönnek-e képviselőjén keresztül azt üzente, nem felel újságírói kérdésekre.

A világtól elzárva élt

Paudits Béla június 10-én került kórházba agyi infarktussal, tizenhárom nappal később meghalt. Hosszú évek óta szenvedett emésztőrendszeri problémái miatt, többször meg is műtötték. A világtól elzárva élt, csak néhány barátjára, és egy ápolónőre számíthatott, aki évekig ápolta. Utolsó kívánsága az volt, hogy jelöletlen sírba temessék, ezt azonban családja nem akarta teljesíteni. Így a hivatalos temetés után édesanyja mellett, Ozorán helyezték örök nyugalomra a hamvait.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek