Celeb

Kordáéknál óránként elcsattan egy csók

P. J.

Létrehozva: 2018.07.07.

Tudták, hogy a csók segíti a jótékony hormonok működését, adrenalint szabadít fel és még edzésben is tart? Percenként kettő-hat kalóriát éget el, rá­adásul egy átlagos ember két hetet tölt csókolózással az életében. Persze néphagyománya is van a csóknak. A magyarok például régen azt mondogatták, hogy a férfiak azért találták ki a csókot, hogy befogják a pörlekedő asszony száját. Mivel tegnap volt a csók világnapja, felkerestünk pár hírességet, hogy elmondják, hogyan is csattant el az első a jelenlegi párjukkal. 

Emilió és Tina

– A mi életünkben nagyon fontos szerepet tölt be a csók. Úgy gondolom, hogy a szeretetet fontosabb tettekkel kifejezni, mint szavakkal. A mi első csókunk nagyon érdekesen történt. Egy kocsiban ültünk Emilióval hajnali 4 órakor, majd a puszi után hosszasan beszélgettünk. Egyszer csak kivágódott a kocsi hátsó ajtaja, és beszállt két ittasnak mondható hölgy. Kiderült, hogy összetévesztettek minket a taxival, amire vártak. Szóval alaposan belerondítottak a romantikába, de jót nevettünk rajta. Emil szokott azon viccelődni, hogy nem tudná összeszámolni, naponta hány puszi csattan el a családunkban – emlékezett vissza Tina. 

Korda György és Klárika

– A csók nagyon fontos része az életünknek. Mai napig emlékszem, amikor először érintettem Klárika száját. Negyven évvel ezelőtt, Szombathelyen volt két koncertünk. A két fellépés között elmentünk vacsorázni, és két falat között elmondtam neki, hogy szeretem. Azt mondta, ő is így érez. Akkor csattant el az első csók, ami olyan természetesnek hatott, mint soha senkivel. Még arra is emlékszem, hogy csülköt ettünk akkor. Mai napig óránként csókoljuk meg egymást. Sőt van egy szabályunk is: amikor összekapunk valamin, bármi történjék, tizenöt perc után meg kell csókolnunk egymást – árulta el Korda György.

Madár Vera és Richárd

– A csók nagyon fontos dolog egy párkapcsolatban. Richárddal az első randinkon rettentően zavarban voltunk, mentünk mindenfelé ide-oda az autójával, végül valahogy a Margitszigetre keveredtünk. Ott csattant el az első csókunk, és ott éreztük, hogy örökké össze fogunk tartozni. Sajnos egy átlagos napon csak reggel és este találkozunk, így csupán akkor tudjuk egymást megcsókolni. Minden alkalmat megragadunk, hogy testi kontaktusba kerüljünk – ecsetelte a Jóban Rosszban színésznője. 

Figyeljünk oda a partnerünkre!

A Bors felkeresett egy szexuálpszichológust is, hogy elmondja, mire érdemes odafigyelni, ha megcsókoljuk a párunkat, és mi mindenre lehet jó a vonzódás ilyesfajta kifejezése. 

– A csóknak főképp lelki vonatkozásai vannak. Nemcsak egy szexuális töltetű valami, hanem a szeretet kifejezése. Tapasztalataim szerint viszont az emberek gyakran nem figyelnek oda a higiéniára. Teszem azt, fokhagymás, chilis szájjal csókolnak, és ez sok kellemetlenséget tud okozni. Egy párkapcsolatban fontos, hogy mindennap kifejezzük a szeretetünket és kötődésünket akár ölelkezéssel, akár csókokkal – mondta dr. Csides Kata.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek