Celeb

Gesztesi: Szorongtam az emberektől a buszon

Fái

Létrehozva: 2018.07.21.

A színművész láthatóan nem kamuzik: alkoholmentes életet él és buszozik.

Forrás: kalmarpictures

Minden hajnalban felszáll a HÉV-re, és két megállót utazik az edzőteremig. Utána megy tovább, intézi a dolgait. A 34-es beviszi a Lehelre, az 1-es, a 4-6-os villamos is ott van a vonalon, vagyis át tud szállni a HÉV-ről.

– Az elején nagyon nehéz volt megszokni – vallotta meg Gesztesi Károly a Borsnak. – Erről eszembe jut, hogy egyszer a drága jó Sinkó Lacival próbáltunk a hűvösvölgyi színházban, és mivel leesett a hó, nem tudtunk kocsival menni. Ő is budakalászi volt. Gyalog elvergődtünk a Moszkva térig, ahol az óra alatt állt egy ballonkabátos ember ernyővel. Fura látvány volt a zuhogó hóban. Ki ez? A Sztankay Pista volt. Kérdeztük: mit csinálsz itt? Mire ő földöntúli hangon: „Gyerekek, állítólag itt van valami metró”. Ilyen helyzetbe kerültem én is, harminc éve nem jártam tömegközlekedéssel. Minden új volt, de a fiaim segítségével néhány hét alatt belejöttem.

Azóta mindenkinél gyorsabb, állítja a színész, akinek nem csak a járatok megtanulása okozott gondot.

– Az elején volt bennem szorongás, nem tudtam, milyen lesz az emberek közt. Soha nem erőltettem a kontaktust a nézőkkel, bőven elég, hogy színpadról, a filmvászonról találkoztunk. Fura volt. Egyrészt mit gondolnak? Mit fognak szólni, hogy csipás szemmel, nem a tévéből megszokott frizurával, sminkkel, nem mindig jókedvűen látnak. Gondoltam, taxival járok, vagy felveszek egy sofőrt, de aztán megszoktam. Már az sem zavar, ha néznek. Jót tett ez a másfél éves terápia. Mióta gyalogolok, elmúlt a térdfájásom, és már nem csak a színpadról ítélem meg a közönséget.

Pár hónap múlva visszakapja a jogsiját, amit két évre vettek el, mert súlyosan ittas állapotban – a véralkoholszintje meghaladta a 2,5 ezreléket – vezetett, de abban biztos, hogy utána is legtöbbször a tömegközlekedést használja majd. Most BKV-val jár, ihatna amennyit csak akar, de mégsem teszi.

– Hálás vagyok a sorsnak, hogy ez megtörtént – mondja Gesztesi, akin ezúttal látszik, hogy új életet kezdett. – Mondok egy példát. Edzés után mindig iszom egy fehérjeturmixot. Kaptam egy újat, aminek  mazsola íze volt, ami az alkoholra emlékeztetett. Nem kényszerítettek, hanem úgy határoztam, hogy alkoholmentes életet fogok élni, ezért zavart még ez a íz is. Valószínűleg életem során még megiszom sok üveg bort, de most kiveti a szervezetem az ahhoz hasonlót is.

Két évre vették el a jogsiját

2016 novemberében a színész olyan ittas volt, hogy állni is alig tudott. Így vezetett, amikor autójával Békásmegyeren egy járdaszigetnek ütközött. A csodával határos módon ő és más is sérülés nélkül megúszta. Mint később az ítéletből kiderült, a véralkoholszintje meghaladta a 2,5 ezreléket. Akkor két évre tiltották el a vezetéstől, de csak kategóriakorlátozást kapott, vagyis motort, de akár buszt is vezethetett volna már másnap, csak autót nem. És a kétéves eltiltás után utánképzésen sem kell majd részt vennie. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek