Celeb

Németh Lajos: Száguldó időjós lettem nyugdíjasként

ozs

Létrehozva: 2018.06.27.

Másfél éve, hogy nyugdíjba vonult Németh Lajos, de továbbra sem fordított végleg hátat volt munkahelyének a TV2 egykori meteorológusa. A legelképesztőbb helyszínekről – a termálfürdőtől a napraforgómező közepéig – jelentkezik be rendszeresen a csatorna reggeli műsorában.

– Én lettem a Mokka száguldó meteorológusa, amit nagyon szeretek. Ez egy afféle kötetlen munka, és amikor olyan időjárás van, ami sok ember számára érdekes lehet, akkor mi azt megpróbáljuk elmagyarázni. Ez a lényege és filozófiája a reggeli bejelentkezéseimnek – magyarázta Németh Lajos, akinek meggyőződése, hogy ha egy meteorológus ezt a szakmát választotta, onnantól nem szakadhat el többé a természettől és annak jelenségeinek megfigyelésétől. Még testvére málnaföldjére is telepített egy megfigye­lő­állomást, hogy ne maradjon friss meteorológiai adatok nélkül arra a pár napra sem, míg besegít a családjának szüretelni.

– Nap mint nap, 0–24-ben követem az időjárás fejleményeit. Innentől kezdve a meteorológiai szakma, mint olyan, továbbra is jelen van a mindennapjaimban.

Most Vámosmikolán vagyok az öcsémnél napszámban málnát szedni. Itt is van egy kis időjárásfigyelő bázisom, egy klasszikus hőmérő házikó. A Bors olvasóinak nyomban le is olvasom, hogy Vámosmikolán a hőmérséklet 22 fok, a szél pedig a mérőóra szerint jelenleg nullát jelez. Ez nagyon kellemes, mert nincs túl meleg, de nem is fáznak a málnaszedők – jelentette boldogan Lajos, ki­emelve, hogy idén a közepesnél sokkal jobb málnatermésnek ör­vend a család.

– A huszonnegyedik órában, amikor az országban sokfelé volt jégeső, égszakadás és monszun, akkor itt a térségben is esett. Ez nagyon jót tett a termésnek, akárcsak ez a mostani mérsékelten meleg nyári időjárás – újságolta.

Sanszos az elázás a VOLT-on

Németh Lajos spontán időjárás-jelentése szerint nem árt esőkabáttal is felkészülni azoknak, akik a héten Sopronban fesztiváloznak.

– Nem biztos, hogy meg fognak ázni, de ha nem vigyáznak a borkóstolással, akkor tuti eláznak. Szerdától megint olyanok lesznek a légköri viszonyok Magyarország fölött, hogy csapadékra hajló időjárás várható. Vagyis sok felhő, több helyen eső, zápor, helyenként zivatar várható. Aztán valamikor hétvégétől, jövő hét elejétől igazi napsütéses nyárnak örvendezhetünk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek