Celeb

Zenével tüntetnek Benkőék mulatójáért

kbv

Létrehozva: 2018.02.10.

Már csak alig több mint egy hónap van addig, hogy tizenegy évnyi munka gyümölcse a földdel váljon egyenlővé: március 15-ig kell lebontania Benkő Lászlónak a Zamárdiban lévő PartyFészek nevű mulatóját. A hely, ahol több száz zenekar fordult meg az egy évtized alatt, a Balaton partjának kultikus szórakozóhelye, az önkormányzat szerint viszont túl hangosak. Az üzemeltető viszontválaszul feljelentést tett okirat-hamisításért, mert a zajmérésnél tőlük senki nem volt jelen, ellentétben a hivatalos papírokon írtakkal. Az ügyben a rendőrség is nyomoz.

A helyért egy emberként fogott össze a zenészszakma, tőlük függetlenül pedig több száz za­márdi is aláírásgyűjtésbe kezdett – pontosan azok a lakók, akiket elvileg zavarhatna a zaj, ám ők mégis szeretnék, ha a hely megmaradna.

– Ha valahol élet van, és azt megszüntetik, az gyilkosság. A PartyFészek egy ragyogó, élő ze­nés hely, nem látom okát, hogy eltöröljék a föld színéről. Azt tervezzük, hogy egy egész na­pos fesztivált rendezünk arra a napra, amikor le kellene bontani, szeretnénk, ha ott lenne mindenki, aki valaha itt fellépett  vagy szimpatizál a hellyel. A zenekarokkal és a miattuk érkező kö­zönséggel ez lehetne Magyarország legnagyobb tüntetése, ami nem valamilyen politikai okból, hanem az igazságérzetért vonulna fel a zamárdi önkormányzat önkényeskedése ellen – magyarázta Müller Péter Sziámi.

Benkő fia, Balázs szintén azon a véleményen van, hogy ha nem változik az önkormányzat véleménye, muszáj lesz össze­hívniuk a rendezvényt. 

– A kultúrára szükség van, ez választ el minket az állatvilágtól, akkor is, ha ezt az önkormányzat nem tudja. Az mindenképp erős jelzés, hogy a lakók sem akarják, hogy megszűnjön a hely – mondta Balázs, aki szerint nevetségesek az ellenük felhozott vádak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek