Celeb

Ledózerolják az omegás Benkő mulatóját

Bors

Létrehozva: 2018.02.04.

Túl hangosak? Ezzel az okkal teszi ki Benkő László és fia, Balázs szűrét a Zamárdi Önkormányzat. Benkőék tizenegy éve működtetik a Balatonon a PartyFészek nevű mulatót, amelyet most le kell bontaniuk. Feljelentéssel válaszoltak.

Benkő László és Balázs szíve csücske a Balatonparti mulató, nem véletlenül: az ott töltött tizenegy év alatt több mint nyolcszáz koncerttel örvendeztették meg a vendégeket. Az emberek csakúgy özönlöttek a pubba, családok élvezték a színházi bemutatókat és gyerekek mókáztak az általuk szervezett nyári táborokban. Mindennek most vége. A Zamárdi Önkormányzat derült égből villámcsapásként úgy döntött, megszünteti a PartyFészek működését, és kötelezi Benkőéket arra, hogy lebontsák az épületet, mert szerintük hangosak.

– Az önkormányzat egy megbízottja kiment a helyszínre megmérni a hangerőt, a jegyzőkönyvbe pedig azt írta, hogy a Party­Fészek egyik illetékese is jelen volt a méréskor. Ez nem igaz, ezért feljelentést tettünk okirathamisítás miatt – kezdte lapunknak Benkő Balázs, majd átvette a szót az ügyvédjük, dr. Kós Krisztián, hogy részletesen elmondja, mi is történt pontosan.

– A vendéglátóegység önkormányzati területen helyezkedik el, bérleti szerződés formájában adták ki határozott időre. A meghosszabbítást attól tették függővé, hogy semmi probléma nem léphet fel, és a zajszint nem haladhatja meg a megengedett határértéket. A zajszakértő megállapította, hogy átlépték a határt, ám az általa írt okiratban valótlan tényt közölt. Ügyfeleim léptek, és a rendőrséghez fordultak, büntetőeljárás indult az ügyben – mondta az ügyvéd.

És, hogy ez mit is jelent pontosan? Benkőék csak remélik, hogy visszaszerezhetik a mulatójukat.

– Az önkormányzat megalapozatlan döntést hozott, ez biztos! – kezdte Benkő. – Reméljük, ez csak egy rossz álom, és idén nyáron ismét ott zenélhetünk!

Megkerestük Za­márdi város önkormányzatát, és a Siófoki Rendőrséget is, de lapzártánkig nem érkezett válasz.

Tilla kiáll a PartyFészek mellett

Tilla szerint a Party­Fészket vétek lenne bezárni, mert igazi közösségi hely, ahová családdal is lehet menni.

– Minden korosztályt kielégítő helyről van szó. A gyerek tud ott csúszdázni, játszani, lehet strandolni, mivel a parton van, színházi estek vannak, koncertek, szóval igazi nyári hely. A gyerekkori emlékek miatt sokat járunk Zamárdiba. Olyankor mindig megfordulunk az említett helyen. Egyszerűen nem értem, kinek szúrja a szemét, mert a szabadstrand közepén van, ahol még lakóházak sincsenek mellette. Zamárdiban még fesztivál is szokott lenni, az nem hangos? Akkor ennyi erővel azokat is be kellene záratni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek