Celeb

Börtönvezetőknek hálálkodik a Viszkis

uv

Létrehozva: 2018.02.19.

Taníttatta és egyengette a Viszkis útját a sátoraljaújhelyi börtönvezetőség. Egy életre hálás, hogy keramikus szakmát sajátíthatott el.

Ki gondolná, hogy a rácsok mögött töltött 12 év után hálás, és jó szívvel emlékezik a börtönvezetőkre az ország leghírhedtebb, rendőröket évekig kicselező, egykori profi bankrablója, Ambrus Attila. Pedig így van, a Viszkis a Devecseri Városi Televíziónak adott interjújában említette, majd a Borsnak kifejtette, kinek és miért érzi magát lekötelezve.

– Úgy gondolom, egyedül nem lennék sehol. Nagyon hálás vagyok a barátaimnak, azoknak az embereknek, tanáraimnak, akik a börtönben segítettek. A börtön vezetésének, hogy lehetőséget biztosítottak. Rengeteg segítséget kaptam – mondta Ambrus, aki a zárkás évek alatt profi keramikus lett. Abban az időben ugyanis egyetlen tanfolyam volt a sátoraljaújhelyi börtönben, a keramikus. A képzés során pedig Ambrus vázamesterré nőtte magát.

– Elvégeztem a hároméves tanfolyamot, és utána kaptam egy műhelyt, igaz, ablakok nélkül. És azóta, közel 14 éve keramikusként tevékenykedem –  mesélte a Viszkis, aki ma már pest megyei családi házában is műhelyt alakított ki. Karrierjén A Viszkis mozifilm is hatalmasat dobott, de úgy érzi, mindezt megelőzően, a börtönvezetőknek tartozik a legnagyobb köszönettel a karrierjéért.

– A nevelőtől, az osztályvezetőn át a börtönparancsnokig, mindenki abszolút pozitívan állt a történetemhez. Nekik egy volt a lényeg, hogy engem ott lefoglaljanak, és ne balhézzak – árulta el a Borsnak a Viszkis, aki két nevet ki is emelt.

– Elég sok évet töltöttem az újhelyi börtönben, és ez idő alatt sok börtönvezető váltotta egymást, de volt egy stabil mag a vezetésben. Rózsahegyi Tamás börtönparancsnok és Fodor István bv. alezredes tett pályára, nekik és sok másik embernek, akik benne voltak ebben a rendszerben, sokat köszönhetek.

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek