Celeb

Börtönvezetőknek hálálkodik a Viszkis

uv

2018. február 19. hétfő 10:00

Taníttatta és egyengette a Viszkis útját a sátoraljaújhelyi börtönvezetőség. Egy életre hálás, hogy keramikus szakmát sajátíthatott el.

Ki gondolná, hogy a rácsok mögött töltött 12 év után hálás, és jó szívvel emlékezik a börtönvezetőkre az ország leghírhedtebb, rendőröket évekig kicselező, egykori profi bankrablója, Ambrus Attila. Pedig így van, a Viszkis a Devecseri Városi Televíziónak adott interjújában említette, majd a Borsnak kifejtette, kinek és miért érzi magát lekötelezve.

– Úgy gondolom, egyedül nem lennék sehol. Nagyon hálás vagyok a barátaimnak, azoknak az embereknek, tanáraimnak, akik a börtönben segítettek. A börtön vezetésének, hogy lehetőséget biztosítottak. Rengeteg segítséget kaptam – mondta Ambrus, aki a zárkás évek alatt profi keramikus lett. Abban az időben ugyanis egyetlen tanfolyam volt a sátoraljaújhelyi börtönben, a keramikus. A képzés során pedig Ambrus vázamesterré nőtte magát.

– Elvégeztem a hároméves tanfolyamot, és utána kaptam egy műhelyt, igaz, ablakok nélkül. És azóta, közel 14 éve keramikusként tevékenykedem –  mesélte a Viszkis, aki ma már pest megyei családi házában is műhelyt alakított ki. Karrierjén A Viszkis mozifilm is hatalmasat dobott, de úgy érzi, mindezt megelőzően, a börtönvezetőknek tartozik a legnagyobb köszönettel a karrierjéért.

– A nevelőtől, az osztályvezetőn át a börtönparancsnokig, mindenki abszolút pozitívan állt a történetemhez. Nekik egy volt a lényeg, hogy engem ott lefoglaljanak, és ne balhézzak – árulta el a Borsnak a Viszkis, aki két nevet ki is emelt.

– Elég sok évet töltöttem az újhelyi börtönben, és ez idő alatt sok börtönvezető váltotta egymást, de volt egy stabil mag a vezetésben. Rózsahegyi Tamás börtönparancsnok és Fodor István bv. alezredes tett pályára, nekik és sok másik embernek, akik benne voltak ebben a rendszerben, sokat köszönhetek.

További cikkek

SZERELEM

Csuti: Együtt gyakoroltuk ezt a dalt, csak nem tudtam, hogy rólam szól

Bizarr

Eddig használt bugyikat árult, de most még meredekebb területre merészkedett Rebekka

Ez is érdekelhet

life.hu

"Úgy döntöttünk, hogy megszakítjuk házastársi kapcsolatunkat" - Megdöbbentő hírt közölt a királyi család

life.hu

Hoppá! Fekete áttetsző ruhában, fehérnemű nélkül pózol Demi Rose (18+)

vg.hu

Három oltás után kapta el a koronavírust Újlaki Dénes

szon.hu

Hosszú combok, szexi pózok! - Mennyi csodát rejt a szabolcsi csajok bikinije!

nemzetisport.hu

Tenisz: Kyrgios eltalált egy kisfiút, majd odaadta az ütőjét – videó

vg.hu

Félbeszakadt gyakorlat – Csollány Szilveszter (1970–2022) emlékére

life.hu

Megtörte a család a csendet: így búcsúznak lányai Csollány Szilvesztertől - Fotó

mandiner.hu

„Az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket meg hagyják békén!” – Kulifai Máté a Mandinernek

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 26.: az Uránusz és a Vénusz fényszöge meglepő fordulatokat hozhat

origo.hu

Nyomozások és házkutatások a momentumos Cseh Katalin milliárdos korrupciós ügyében