Celeb

Király Viktor 10 évvel fiatalabb az ikertestvérénél

Fái

Létrehozva: 2017.12.17.

Idén minden összejött az énekesnek. A szakmai sikerek mellé elkönyvelhet egy gyönyörű barátnőt is. Talán ezért is döntött úgy, hogy Magyarországon marad.

Nehéz volt elérni.

Mert a nagykoncertünkre próbálunk, de­cember 22-én lesz, zenekarral, táncosokkal. Várunk mindenkit szeretettel a nővéremmel, Lindával.

Ezzel telnek a napjai, hétvégén meg zsűrizik a Sztárban sztár+1 kicsiben?

És új klipet forgatok, mert be­került egy számom A Dalba. Háromfelé szakadok! De ez mindig így van.

Nem ment el a kedve a Daltól?

A műsortól? Nem ment el! Annyiszor még nem próbálkoztam, hogy elmenjen a kedvem. Azt mondják, három a magyar igazság.

És egy a ráadás. Végül is csak egyvalaki nyerhet.

Nem versenynek tekintem, hanem lehetőségnek arra, hogy bemutassak egy új dalt, hogy megszeressék a dalomat, bármi legyen a vége.

Pozitívan gondolkodik, ami a magyarokra nem igazán jellemző. Ezt Amerikából hozta?

Van igazság ebben, de picit megvédeném az új generá­ciót. Lehet, hogy ez a kissé negatív hozzáállás jellemző az én és a szüleim generációjára, de a mostani fiatalokra nem. Ők nagyon pozitívan gondolkodnak. Ebben „nyugatiasodtak”: optimisták. Lehet látni a belvárosban, ahogy egymás he­gyén-hátán nyílnak a hipszter helyek. Mernek valami újba kezdeni, bíznak benne, hogy itt is lehet valamit csinálni. Én hasonlóan optimista vagyok. Miért ne? Mi baj lehet?

Ön már nem annyira fiatal?

Három korosztályról beszéltem… 33 éves vagyok, nem gyerek, de nem is öreg.

Összegezné ezt a 33 évet?

Királyság! Hashtag, királyság! (Nevet)

Nagyon jó! Kezdjük ott, hogy tíz perccel fiatalabb, mint az ikertestvére, Benjamin. Ez jelent valamit?

Igen. Az ikrek szoktak úgy hülyéskedni, hogy ahány perc, annyi év van köztünk.

Ez komoly?

Mondjuk a tíz év az elég durva. De tényleg látszik, hogy Bennek már van családja, felesége, gyereke, stabil munkája. Nekem is van egy nagyon szép hivatásom, az éneklés, de a család még várat magára. Még nem gondolkodom komolyan ebben. Itt látszik a tíz perc különbség.

De furcsa!

Nem is annyira. Úgy működik a természet, hogy az életrevalóbb, erősebb iker születik meg először. Sokszor előfordul, hogy a fiatalabb túl sem éli. Ez persze nem szándékos, ez ösztön. Ugyanez volt nálunk is. Anyu nevetett, hogy amikor megszülettem, csupa kék-fekete folt volt a bőrömön, mert Ben annyira erőszakosan ki akart jönni, hogy engem rugdosott. De ezt tényleg csak azért mondom, hogy mennyire nem véletlen, ki születik előbb. És ez a tíz perc különbség számít is, látszik az életben.

Van még egy misztikus szám, egy év, egy hónap, egy nap van önök és Linda közt.

Igen, Linda 83-as, és február 28., mi pedig 84-esek, és már­cius 29-én születtünk. Kiskorunkban voltak veszekedések, de inkább úgy voltunk egész életünkben, mint a hármas ikrek. Nem volt hatalmas különbség.

Később nem Ben volt erőszakosabb?

Nem, ez inkább megfordult. Én kezdtem el harcosabban küzdeni a zenei karrierért. Ez érdekes.

Furcsa lehet ilyen nagy távolságra élni egymástól. Igaz, hogy az ikrek között olyan erős a kötődés, hogy megérzik, ha a másikkal történik valami?

Nincs ilyen. Az biztos, hogy nagyon hiányzik. Az biztos, hogy az ikrek jobban megértik, érzik egymást, de ez a telepátia-féle nem létezik.

Mondjon példát!

Befejezzük egymás mondatait, ugyanazokat a dolgokat szeretjük. Egy valamiben különbözik az ízlésünk, a nőkben. Minden másban abszolút hasonlóak vagyunk. De a telepátia nem működik az életünkben, pedig volt már rá lehetőség, hogy működjön.

Megmutatta Bennek a ba­rátnőjét?

Persze. Nagyon örül, hogy komoly kapcsolatom van.

Önt ösztönzi, hogy Bennek családja van?

Nem. Nagyon tisztelem és becsülöm, amit a testvérem csinál, de nekem van saját életem. Saját menetrendem. Megtörténik, ha itt az ideje.

Király Viktor életútja

1980-as évek
1984. március 29. New Yorkban születik, ikertestvére Benjamin.

1980–2000-es évek
Tanulmányait az Egyesült Államokban végzi. Zenész családba született: édesapja, Király Tamás, az Universal dobosa volt, majd a Color frontembere. Édesanyja, Király Gabi a Cini és a tinik énekesnője. 1999-ben anyukája súlyos beteg lesz, ezért hazaköltöznek. 16 éves kora óta beszél magyarul. 2008-ban nyeri a Megasztárt. Énekel a Simply Red előtt a Kapcsolat koncerten.

2010-es évek
Megjelenik a harmadik albuma, a Solo. Testvéreivel indul A Dalban, a legjobb négy közé jutnak. Az ének iskolája egyik zsűritagja. Újból indul A Dalban. A Star Academyben zsűritag lesz.

Napjainkban
A Sztárban sztárban 2. helyen végez. Zsűritag lesz a Sztárban sztár+1 kicsiben. A Dalba bejut a Budapest Girl című dala.

Hogyan ünneplik a karácsonyt?

Remélem, szenteste anyu nagy vacsorát készít náluk. Az ünnep első napján, 25-én pedig a párom szüleihez megyünk.

Tévéműsorok, koncertek, három reklámfilm, bejött idén az élet.

Így is lehet fogalmazni, de én maximalista vagyok. Mindig küzdök még többért, még jobbért. Ami 2017-ben történik, abban az a meglepő számomra, hogy minden gördülékenyen megy. A 2018-as még jobb lesz! Bízom abban, hogy az embereknek tetszeni fog az új dalom. Minden sikeres énekes életében eljön az a pillanat, amikor megkeresik a nagy márkák, hívják, és muszáj velük dolgozni. 33 évesen három reklámban szerepelek, és ez nagyon jólesik. Érdekes, hogy a pályám elején, amikor hazaköltöztünk, próbáltam modellkedni is. Ak­kor nem ment ilyen jól, de azért szerepeltem egy Pannon GSM-reklámban.

És széttépik a nők. Ez számít?

Olyan értelemben számít, hogy a fellépéseken szeretem szétszedni a házat, és szeretem, ha a közönség is szétszedi. Ilyen értelemben nagyon sokat számít, hogy látszom. De a magán­életben eléggé monogám. A magánéletemben sokkal zárkózottabb  vagyok.

Boldog?

Nagyon.

Szerelmes?

Igen, szerelmes vagyok.

Most már itt marad örökre?

Ide-oda fogok utazgatni, de egyre inkább úgy érzem, hogy a bázis itt, Magyarországon van.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek