Celeb

Borzalmas átok ül Berkes Olivér családján – testvérének majdnem az életébe került

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2017.09.25.

<p>Hátborzongató véletlenek a családban: Olivér és testvére, Fanni is súlyos balesetet szenvedett, mielőtt megkaphatták az élettől azt, amire nagyon vártak. Az Origo eléneklése közben majdnem elájult az énekes.</p>

Aki vasárnap esténként a TV2-re kapcsol, hogy megnézze a Sztárban sztár című zenés műsort, az akkor is felfigyelhetett Berkes Olivérre, ha még sosem hallott erről az egyébként kiváló adottságokkal megáldott énekesről. Ő az, akinek gipszben van a lába, mert az élő adás előtt két nappal balesetet szenvedett. Rosszul lépett, amitől elszakadtak a bokaszalagjai. Olivér összeszorított fogakkal csinálta végig a próbákat, ezzel túl is terhelte magát, az orvosa ezért begipszelte a sérült végtagot. A jelen állapot szerint még hetekig marad is a rögzítés, az énekesnek pedig naponta kell magát szúrnia, az esetleges vérrögképződés megelőzése érdekében. 

Berkesékkel egyébként furcsa játékot űz a sors, ő és a testvére Fanni rendszeresen megsérül, ha valami olyan feladatot kap, amit nagyon szeretne megcsinálni. 

A Bors exkluzív információi szerint Olivér testvére, a jelenleg gyermekorvosként praktizáló Fanni az orvosi egyetemre való felvétele utáni napokban szenvedett olyan súlyos balesetet, ami majdnem az életébe került. 

– A testvérem nagyon szeretett volna az orvosira menni, nagyon sokat tanult, hogy felvegyék – meséli lapunknak Olivér – A sikeres felvételi után viszont elütötte egy autó. 27(!) métert repült, csoda, hogy életben maradt. Az első évet úgy csinálta végig, hogy járókerettel járt, combig begipszelve. De megcsinálta! – mondja Olivér, akit szintén nem úszta meg, neki 2013-ban volt egy balesete. Akkor a The Voice című szintén TV2-es tehetségkutatóban indult versenyzőként, egy nappal az élő adás előtt érte a baj, belementek a kocsijába. Az ijedségen kívül szerencsére nagyobb baja nem esett.

– Nagyon boldog voltam, amikor felkérést kaptam a Sztárban sztárra! – mesél tovább Olivér – Madarat lehetett volna fogatni velem, aztán három nappal az élő show előtt elszakadnak a bokaszalagjaim. Én akkor azt hittem, hogy megbolondulok, láttam magam előtt, ahogy azt mondják a szerkesztők: Olivér, ne haragudj, ilyen körülmények között nem tudsz szerepelni, bocs, majd jövőre…Vágytam erre a kihívásra, szerettem volna más előadók bőrébe bújni.

Hogy a szerkesztők mégis engedték az énekesnek, hogy szerepeljen, azt Olivér meg is hálálta: olyan elemi erővel tolmácsolta Pápai Joci, Origo című dalát, hogy a stúdióban, de még a tévéképernyők előtt ülőkben is megakadt a levegő. 

– Kommenteket nem olvasok, sajnos nem merek, de a nekem küldött üzenetekből látom, hogy sokaknak tetszett az előadásom – mondja Berkes – Az igazság az, hogy Joci nagyon sokat segített a felkészülésben, amiért egy életre hálás leszek neki. A próbákon ő már rég végzett, mégis bent maradt, meghallgatott, felszaladt a színpadra és segített, hol javítsak még. Amikor a színpadra álltam az élő műsorban, én teljesen Jocivá váltam. Az ő keze remegett az izgalomtól, az ő lába fájt...fantasztikus pillanat volt, amit én ugyanolyan ámulattal éltem meg, mint amilyen katarzist másokban ébresztett. Valaki vezette a kezem, vitte a hangom...ebben már semmi tudatos nem volt. Köszönöm utólag is ezt az ajándékot a sorstól, fantasztikus volt átélni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek