Celeb

Bíróság elé kerülhet Czeizel ifjú szeretője

Bors

Létrehozva: 2017.07.16.

Az a kérdés, hogy Dóra törvénytelenül adott-e életet két közös gyerme­küknek.

Úgy tűnik, nem zárult le a Czeizel-ügyként elhíresült örökösödési, örökítési botrány azzal, hogy a genetikus négyszázmilliós hagyatékáról megegyeztek az örökösök. Valószínűleg az ősszel bíróság elé kell állnia az elhunyt genetikus ifjú feleségének, Dórának.

A rendőrség ugyan már lezárta a nyomozást, amelyet a mesterséges megtermékenyítés, Dóra legkisebb gyerekének nemzése kapcsán indítottak emberi test tiltott felhasználásának gyanúja ügyében, de a Fővárosi Főügyészség felülvizsgálta a határozatot. Elrendelte a hivatalos eljárás folytatását is, az eddigiek szerint ugyanis az ifjú hölgy két utódnak is életet adott, törvénytelenül. Mint ismert, Czeizel hímivarsejteket adott ifjú szeretőjének azzal a kikötéssel, hogy azokat csak a halála után használhatja fel.

Magyarországon azonban egy nőnek csak az ajánlhat fel hímivarsejtet, aki házastársa vagy regisztrált élettársa a leendő anyának. Czeizel azonban házasságban élt egészen a haláláig… A Bors e-mailben megkereste Dórát, kérdéseket tettünk fel az üggyel kapcsolatban, ő azonban nem kívánt nyilatkozni. Ügyvédjét, Lichy Józsefet is kerestük, aki nem kívánt hozzátenni többet ahhoz, amit korábban az AC News-nak nyilatkozott.

– Az ügyet már próbálták lezárni alacsonyabb fokon, csakhogy a Fővárosi Főügyészség felülvizsgálta a határozatot.  (…) A lényeg az, hogy Czeizel Endre, mivel házasságban élt, nem lehetett volna donor. Ezért megállapodtak, hogy egy ismerős srác neve kerül fel a lapra, persze egy kis támogatásért cserébe. Mint említettem, a kerületi ügyészség megszüntette az eljárást, de „megpanaszolták”.

Ezután a Fővárosi Ügyészség is megszüntette az eljárást, de azt is „megpanaszolták”. Harmadfokon már azt mondta az ügyészség, hogy akkor rendesen kivizsgálják az ügyet, mert nem fog csillapod­ni a felfordulás. Ki volt az, aki szándékosan és tudatosan szabályt szegett? Ezt kell kideríteni!

Az ügyvéd azzal zárta: ősszel ki fog derülni minden, a nyár folyamán fog jönni az idézés.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek