Celeb

Rékasi: Ma is látom a motoros szétroncsolódott fejét

kbv

2017. június 10. szombat 05:00

Balesetmegelőzési bemutatón vett részt a színész, csak éppen a bemutatót volt képtelen megnézni. Kiderült: alapos oka van rá...

Különleges meghívást kapott a Bors. A Magyar Stroke Társaság mentők, tűzoltók és rendőrök segítségével azt mutatta be Egerben, hogy mi történhet, ha valaki ittasan vagy egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt volán mögé ül, és halálos kimenetelű autóbalesetet okoz. Több mentőautó, motoros rendőr, de még mentőhelikopter is a helyszínre vonult, a felborult autókból hidraulikus vágókkal szabadították ki a sérülteket, az egyiküket pedig egy halottas kocsi szállította el. Az esemény moderátora Rékasi Károly volt, akinek több szempontból is megrázó volt a valósághű mentési szimuláció. Egy nagyon súlyos közúti balesetnek maga volt elszenvedője két évvel ezelőtt, napokig feküdt komában, az ő életéért is hasonló rutinnal küzdöttek a mentők. Ám mégsem ez a maradandó sérülésekkel járó motorosbaleset az oka, hogy nem bírta végignézni a bemutatót.

– Régen történt egy baleset, aminek szemtanúja voltam. Még fuvarosként dolgoztam az édesapámmal, amikor egy motoros próbált megelőzni minket. A manőver előtt nem nézett ki, úgy gondolta, hogy nagyon bátor lesz, éppen a kocsmából jött – elevenítette fel a borzalmas élményt Rékasi. A motoros előzés után megpróbált az ő járművük elé besorolni, de ott volt egy lovas kocsi, így nem fért be. A szekérnek csapódott, majd a szembe jövő teherautó maga alá gyűrte.

– A teherautó keresztülment rajta, a feje beszorult a kerék és a sárvédő közé. Megálltunk, kerestük a motorost, de percekig meg sem találtuk a sötétben. Végül édesapám tálalt rá. Az a teljesen szétroncsolódott fej a mai napig sokszor a szemem előtt van. Még most is látom a fejét... borzasztó volt – magyarázta a színész, aki rossz emléke és saját szörnyű tapasztalata ellenére számos egészségügyi vagy éppen balesetvédelmi rendezvényen vállal szerepet. Úgy érzi, ez kö­te­lessége a közszereplőnek, ismertsége által ugyanis jobban felfigyelnek a problémára.

Rékasi egyébként ezen a felvillanó emléken kívül nem gondol a múltra, így saját balesetére sem. Pszichológus szakember tanította meg rá, hogy csak előre tekintsen.

– Már nem járok kezelésre, az ott megszerzett tudást használom – mondta a Barátok közt Bartha Zsoltja, akinek már egyéb orvosi segítségre sincs szüksége. Lábát sikerült kitisztítani a folyamatos fertőzésektől, ősszel visszatérhet a színházba.

– A korábbi szerepeim közül csak egyet veszek vissza. Az elmúlt két évben más játszotta ezeket, nem tisztességes tőlük elvenni. Ősszel pedig egy másik szerepet is elkezdek próbálni, amit miattam írtak át. A sorozatba való visszatérésem nehezebb lesz, mert Bartha Zsolt túl sok szálon kapcsolódik a szereplőkhöz, az íróknak ki kell találni, hogy hol vehetem fel ismét a fonalat – mondta a színész.

További cikkek

Szerelem

Szakítás? Megszólalt Molnár Anikó, miután törölte a párjával közös fotókat az oldaláról

Villantás

Tóth Andi olyan tangás képet mutatott, még a Nagy Ő sem hagyta szó nélkül

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Itt a szorzó az egyik legnagyobb fogadóoldalon Orbán Viktorék győzelmére

888.hu

Tudtad, hogy te vagy a legkorruptabb az Európai Unióban?

life.hu

Több mint tízmillió forintot keres azzal a fiatal fiú, hogy édesapjával szerepel közös fotón

magyarnemzet.hu

Már készen volt az ítélet – gróf Apponyi Albert trianoni szózata

szon.hu

Lakástűz a nyíregyházi társasházban: meghalt egy ember

origo.hu

Meggátolja a sütis követést az androidos Firefox Focus

nemzetisport.hu

PL: Szalah és Mané távollétében is simán nyert a Liverpool

vg.hu

Túlkínálat miatt lehet jó befektetés az ingatlan

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

metropol.hu

Filléres trükk a lakásban, erre is használhatod a szódabikarbónát

she.life.hu

Nem vágyom másra, csak egy normálisan gondolkodó lányra

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor