Celeb

Máté Kriszta kibeszéli az anyaságot

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2017.05.06.

Forrás: Vadnai Szabolcs

Gyereket szülni fájdalmas, az anyaság érzése nem jön magától, egy kisbaba egyáltalán nem biztos, hogy szép a születése után, és dühítő, ha egy hétig nem anyu fekteti a gyerekeket, máris csak aput fogadja el a kicsi esténként… Ilyen kérdéseket feszeget új filmjében Máté Kriszta, aki mindig is szokatlan őszinteséggel beszélt az anyaságról. A tévés most még egy határt átlépett: édesanyákkal beszélte ki az anyaság olyan pillanatait, amikről nem szoktak közönség előtt vallani. 

Máté Kriszta anyák napja alkalmából mutatja be leg­újabb kisfilmjét, az Anyamonológokat. 

– Az volt a szempontom, hogy ez a kisfilm minél színesebb legyen. Sokféle anyuka, sokféle problémával, sokféle élethelyzetben – mondja a Borsnak Kriszta. – A célom az volt a filmmel, hogy megmutassam, nem én va­gyok egyedül, aki így (sokaknak talán meghökkentően őszintén) beszél az anyaságról. Pátosz, rózsaszín köd nélkül, a problémákat és a ne­héz­ségeket nem szégyellve, elrejtve azo­kat a világ elől. Ezekről igenis beszélni kell, hogy az édesanyákon ne le­gyen felesleges nyomás, megfelelési kényszer annak a tökéletes anyaképnek, ami egyébként nem is létezik. Csak a reklámokban és a fil­mekben. 

Élet a Tények után

A hazai televíziózás két ikonikus arca, Máté Kriszta és Bárdos András 2009-ben távozott a TV2 Tények című műsorából. Azóta keveset vannak képernyőn, András például a tanításnak szenteli minden idejét, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense. Kriszta is inkább háttérmunkákat vállal.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek