Celeb

Zoltán Erika nem tehet semmiről

Fái

Létrehozva: 2017.03.14.

Kiderült, miért nem lehetett megtartani szombaton Zoltán Erika jubileumi koncertjét. A katasztrófavédelem munkatársai meg akarták előzni a tragédiát.

Az énekesnő azóta elérhetetlen, hogy kiderült, műszaki okok miatt elmarad jubileumi koncertje. A Facebook-oldalán viszont kommunikál a rajongóival. Ott írta meg, hogy borzasztóan érzi magát, és ott vigasztalják a hívei. Van is miért, hiszen szinte biztos, hogy nála jobban senki sem várta a koncertet.

„Drága barátaim! – írta legutóbb Erika. – Nagyon nehezen telik a hétvége. Nem így terveztünk, de így alakult. Reményeim szerint holnap már sok-sok kérdésre kapok választ, amit természetesen azonnal megosztok veletek. Végtelenül hálás vagyok minden egyes jó szóért, amit az elmúlt napokban tőletek kaptam. Nagyon jól esik, igazi gyógyszer a bajra.”

A hatóság nem járult hozzá a rendezvény megtartásához

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hivatal

A West Balkán nevű szórakozóhelyen 2011. január 15-én bekövetkezett tragédia után a jogalkotó több ponton is szigorította a zenés, táncos rendezvények működésére vonatkozó jogszabályt. Az ilyen rendezvényeket a jelenleg is hatályos 23/2011 (III.8.) kormányrendeletben foglaltak szerint kell lebonyolítani. A katasztrófavédelem területi szerve, jelen esetben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a rendelet értelmében szakhatóságként jár el, állásfoglalást ad az illetékes jegyző, vagyis a kerületi önkormányzat hatósági osztályának. Az állásfoglalás kiadásakor minden esetben a rendezvényre látogatók biztonsága az elsődleges szempont.

A március 11-én elmaradt koncert előtt – a kerületi polgármesteri hivatal megkeresésére – a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékes szervezeti egysége megvizsgálta a bemutatott dokumentációt, 2017. január 12-én pedig helyszíni ellenőrzést tartott. A szakhatósági állásfoglalás január 13-án született meg arról, hogy a hozzájárulás alapvető feltételek – nem volt biztonsági terv, kiürítés feltételeinek meglétét nem tudták igazolni – hiányában nem adható meg. Ezeket a hiányosságokat a kérelmező a rendezvényig nem szüntette meg. Mindezek alapján az engedélyező hatóság határozatában nem járult hozzá a rendezvény megtartásához.

A Borsnak is voltak kérdései a koncert lefújásával kapcsolatban, amiket feltettünk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak. A válaszukban az állt, hogy a West Balkán nevű szórakozóhelyen 2011. január 15-én bekövetkezett tragédia után a jogalkotó több ponton is szigorította a zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó jogszabályt. Mint ismert, akkor két 17 év körüli lány és egy 24 éves fiatal nő halt meg, tizennégyen pedig megsérültek. A szórakozóhelyre közel 3000 embert engedtek be, és a három áldozat nem élte túl a hatalmas tömeg által kifejtett fizikai nyomást. A West Balkán örökre bezárt, a hatóságok pedig megígérték, hogy ezután gyakrabban és szigorúbban fogják ellenőrizni a szórakozóhelyeket. Így is lett.

A közleményben áll, hogy az ilyen rendezvényeket a jelenleg is hatályos 23/2011 (III. 8.) kormányrendeletben foglaltak szerint kell lebonyolítani, minden esetben a rendezvényre látogatók biztonsága az elsődleges szempont, amit a katasztrófavédelem területi szerve ellenőriz, állásfoglalást ad az illetékes jegyzőnek, vagyis a kerületi önkormányzatnak.

A közleményből az is kiderül, hogy a Zoltán Erika-koncerten mi nem felelt meg a feltételeknek: „A március 11-én elmaradt koncert előtt a katasztrófavédelem illetékes egysége 2017. január 12-én helyszíni ellenőrzést tartott. Másnap, január 13-án megszületett a szakhatósági állásfoglalás arról, hogy mivel hiányoznak alapvető feltételek, például nem volt biztonsági terv, a kiürítés feltételeinek meglétét nem tudták igazolni, így az engedélyt nem adhatták meg.

Ezeket a hiányosságokat a kérelmező a március 11-i koncertig nem szüntette meg. Pedig több mint két hónapja volt rá. Így a hatóság nem járult hozzá a rendezvény megtartásához. Bár a katasztrófavédelem közleményében nem nevezik meg, a kérelmező, aki nem teljesítette a feltételeket, a Bock Csarnok. Zoltán Erika és a szervezők nem hibásak, éppúgy elszenvedői a történetnek, mint a rajongók.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183357_auto_resized.jpg
origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27728_resized.jpg?avcount=1714782911
origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186385_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186621_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181599_auto_resized.png
metropol.hu

Üzentek a csillagok: fontos, hogy ez a csillagjegy ma mindenképp hallgasson a megérzéseire!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186434_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Reagált a szakmai stáb és a vezetőség is a Veszprém BL-búcsújára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27729_resized.jpg?avcount=1714782911
origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185906_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Az itthon kapható legolcsóbb lisztet, tejet és párizsit vizsgálták, problémát találtak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184870_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180460_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186584_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mike Tyson életéért aggódnak, elmarad a nagy meccs?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ZNzUsgzH7wNXGpECezrZvGhqRS9jTdNmpoSOOJTvMgI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0Y2ExZDdiMzcyZDRiNmY4ZTYyODMxMjcxOTBkNjli.jpg
Szerelem

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?