Celeb

Pikáns: Benkő Nóra lemezteleníti testét, lelkét

Fái

2017. március 13. hétfő 04:20

<p>A színésznő nem kertel, A karmester szeretője című darabban kíméletlen őszinteséggel mutatja meg a szenvedély titkos természetét. Nem hagyja, hogy elmeneküljünk előle.</p>

Egészen rendkívüli feladatra vállalkozott Benkő Nóra. Az egyszemélyes darabban eljátssza Katharinát, akinek az egy óra negyvenperces őszinte monológja egy vallomás. Vallomás egy szenvedélyes, titkos viszonyról, egy autó hátsó ülésén megtörtént szextől a hálószobán át a megdöbbentő befejezésig.

– Nagy kihívás, mert ez az előadás lemezteleníti a testet és a lelket is. Benkő Nóra nem kertel, kíméletlenül mutatja meg mindkettőt – mondja a darab Jászai-díjas rendezője, Varga Éva. – A darab szélsőséges lelkiállapotot igényel, amit felkészülten kell elindítani, végigcsinálni és befejezni. Nagyon nehéz ilyen terjedelemben, mélységben erről beszélni.

– Azért választottam Benkő Nórát a feladatra, mert olyan színésznőre volt szükségem, aki szakmailag és lelkileg felkészült és elég bátor, hogy a partnerem legyen ebben a nyíltságban. Át kell gondolnia a szerepet és a saját életét is, mert ez szembesít sok mindennel. Sorsfordító pillanat ez nőként, színészként, alkotóként is. Nem engedi a darab, hogy elmeneküljünk a probléma elől, és igyekszünk úgy játszani, hogy ne is akarjunk megúszni semmit. Ez egy szembesítés önmagunkkal, a partnerkapcsolatunkkal, és egy olyan lelki lemeztelenítés, amely, reméljük, hogy formál rajtunk. Minden nézőnek ajánljuk, aki többet akar tudni a szenvedély titkos természetéről, arról, hogy mit hoz ki belőlünk egy szerelmi háromszög. Aki tudja, hogy a titkok és a hazugságok hálójából csak akkor tudunk szabadulni, ha van elég erőnk őszintének lenni. Ez sokszor nagyon fáj, és néha bele is halunk. De sokan élnek így, és közülük sokan vannak, akik csak reménykednek, hazudnak, és esélyük sincs, hogy segítséget kaphassanak bárkitől.

A Pesti Magyar Színház darabja ugyanis arról szól, hogy a házasságban élő Katharina nyer két jegyet az Operába, ahol rabul ejti a komolyzene. Amikor recepcióst keresnek egy koncertterembe, megpályázza az állást és meg is kapja. Ott menthetetlenül beleszeret a zenébe és a családos karmesterbe. Katharina elmeséli a történetüket, a találkozásukat és a kapcsolatukat. 

– Mindannyiunk életében volt olyan szituáció, ami emlékeztet az ő történetére. Talán a férfiakat is meglepjük kicsit, hogy ilyen nyíltan beszélünk mi, nők a szerelemről és a testiségről – mondja Éva, aki a darab látvány-, díszlet- és jelmeztervezője is. Az előadás minden résztvevője nő, az asszisztenstől a súgóig. Titkos női energiák adódnak itt össze.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ők az OnlyFans legújabb meztelen sztárjai - fotók

mandiner.hu

Steven Seagal ukrán hadifoglyok közé ment és jókorát nácizott

life.hu

Kitálalt a népszerű pornós: ez történik valójában egy forgatáson (18+)

hirtv.hu

Magyar Hírlap: Örülhetnek a pedagógusok, nagyon komoly tanáribér-emelés jöhet

ripost.hu

Megszólaltak a szemtanúk: UFO üldözött egy amerikai bombázót

mandiner.hu

Steven Segal meglátogatott egy orosz hadifogolytábort és nácinak nevezte az ukrán erőket (Videó)

borsonline.hu

Gyászol Kovács Ákos: elcsukló hangon emlékezett meg a veszteségről

astronet.hu

A Vénusz az Oroszlán jegyébe lép, és örömteli szerelmet, mély érzéseket hoz

borsonline.hu

Szörnyű dolgok kerültek napvilágra, ezt már senki sem fogja eltűrni Meghan Markle-nak

borsonline.hu

Horváth Éva tűzpiros fürdőruhában kertészkedett: bomba alakja van

borsonline.hu

160-nal csapódott a kereszteződésbe a kórházi nővér: egy terhes anyával is végzett

További cikkek

FLÖRT

Gáspár Zsolti férjes asszonynak csapta a szelet

Elhivatottság

A Dancing with the Stars kisembere: Akkor is mi leszünk a legnagyobbak!