Celeb

Keleti Györgyi 30 millióra perli az olasz államot

GYLF

2017. február 9. csütörtök 04:20

Itthon elítélték, Olaszországban bizonyíték hiányában felmentették: Keleti Györgyi így kint jogtalanul ült előzetesben kerítés miatt – tízmilliók ütik a markát.

Prostituáltakból tartotta fenn magát – itthon fel­függesztett börtönt ka­pott érte, az olasz bí­róságon azon­ban egy má­sik eljárásban az ügyészségnek ezt nem sikerült bizonyítani. Keleti Györgyit bizonyí­tékok, s így bűncse­lekmény hiányában de­cemberben felmentették – egy lány sem akadt a tanúk kö­zött, aki ismerte volna őt. Ez azt jelenti, hogy 2011-ben jogtalanul tartóztatták le, majd tartották előzetesben hónapo­kon át. 

– Az olasz ügyész is kérte Györgyi felmentését – erősítette meg lapunknak ügyvédje, Massimiliano Scaringella, aki azt is hozzátette: az olasz igazságügyi minisztériumtól kártérítést követelnek. – Hasonló esetekben ötvenezer eurót (tizenötmillió forint – a szerk.) ítéltek már meg. De véleményem szerint nincs az a pénz, amivel kárpótolni lehet őt. A közel három hónap börtön kitörölhetetlen nyomot hagy az emberben.

Keleti Györgyi azt mondja, tudja, sok rosszakarója van. Hat éve nem nyilatkozott az életével kapcsolatban, most utoljára üzent azoknak, akik kitartottak mellette. És azoknak is, akik a vesztét kívánták.

– 2011 óta tudatosan irányítottam úgy az életemet, hogy kimaradjak a médiából, hisz gyalázatosan meghurcolt a sajtó – mondta. – 2013-ban egy könyvben mondtam el mindent, de nyilatkozni akkor is csak a szerző nyilatkozott. Tartom és vallom, hogy a magánéletem csak rám tartozik és a szereplőire. Nem tagadom és nem titok, hogy jómódban élek. Saját luxusautóm van, és nem albérletben lakom. Nincs hitelem és tartozásom sem. Példásan jó a kapcsolatom a szüleimmel, ami törhetetlen – több ember bánatára. Boldog embernek vallom ma­gam, aki szereti az életét. Nem érdekelnek a találgatások, az ostoba emberek buta mendemondái. És ha külföldre járnék dolgozni, azt gondolom, ahhoz sem lenne köze senkinek, az én életem, az én döntéseim – mondta határozottan.

Az elmúlt évek alaposan megedzették őt, és azt mondja, annyira megerősödött és megkeményedett, hogy nincs mitől tartania. – Többen várták tenyerüket dörzsölve az olasz ítéletemet, hisz nagyon sokan tévesen gon­dol­ták azt, hogy édesapám ho­zott ki 2011 év elején az olasz bör­tönből. Ennek soha nem bi­zony­gattam feleslegesen az ellenkezőjét. Tavaly december elsejé­vel felmentettek. A jogtalan fogva tartásomért pedig kártérítést kapok az olasz államtól. Százezer eurót kérünk majd – szögezte le Keleti Györgyi.    

Római Pokol

Keleti Györgyit Németországban tartóztatták le, amikor munkavállalási papírokat akart kiváltani. Ott a hazai viszonyokhoz képest aranyélete lehetett, de később átszállították Olaszországba, a hírhedt rebibbiai női börtönbe, ahol drogosok és prostiügyek elítéltjei ülnek főként. Sok kínai, afrikai, kelet-európai rab ül ott, sokszor öten is osztoznak egy tizenkét négyzetméteres cellán. Sok a hepatitisfertőzött és az AIDS-es, klíma nincs, nyáron akár negyven fok is lehet a cellákban. „A Pokol” – így nevezik.

További cikkek

Külső

„Mi az a derék? Rengeteget fogytál” – üzenték Horváth Gréta legújabb fotója alatt a rajongók

Szakítás

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában

borsonline.hu

Szörnyű dolgot tettek a kisfiúval: Holtesttét egy pincébe temették el

origo.hu

Harry Potter megformálója ötszörös Grammy-díjas zenész bőrébe bújik

mandiner.hu

Macron szerint ha nincs jogállamiság, jön az önkény

heol.hu

Két ember halálához vezetett a kerecsendi férfi felelőtlen száguldozása

origo.hu

Rákaptak az invazív kagylókra a balatoni pontyok

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Mérhetetlen csalódottság van bennem – Nagy László

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

mandiner.hu

Sok külföldi cég a mérnökök miatt jön Magyarországra – a BME rektora a Mandinernek

origo.hu

Kimentek a 26 éves Opel Astrával az autópályára, a sofőr se hitte el, mennyivel tudott menni - videó

life.hu

Áll a bál a Megasztár háza táján: "Oláh Ibolya nem mond igazat” - állítja az egykori zsűritag

origo.hu

Ezek voltak a Budapesten szíven szúrt férfi utolsó szavai